gastronóm 2. decembra 20244,80 (5)ohodnotiťPridať k obľúbenýmzdieľať0Komentujte K receptu
Cestoviny s cherry paradajkami, cesnakom a bazalkou sú chutné jedlo a keď ich raz vyskúšate, uvidíte, že na prípravu chutnej večere či obeda nemusíte stáť hodiny pri sporáku a používať množstvo drahých surovín . Celým procesom od začiatku do konca nestrávite viac ako pol hodiny svojho času. A výsledok je vždy jednoducho úžasný – s talianskym prízvukom! Mimochodom, toto jedlo dokonale zapadne do pôstneho aj vegánskeho jedálnička. Počet ingrediencií je už navrhnutý pre rodinu.
zložitosť: ľahko Kalórie: 378,10 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 25 min Použité: 12,17 g/1,43 g/77,50Varenietalianska kuchyňavečeravečeraDruhý kurzHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE400 g špagiet alebo iných dlhých cestovín500 g paradajok na konári2 strúčiky cesnaku (10 g)1 malý zväzok bazalky (20 g)2,5 lyžice. l. červený vínny ocothrubá soľčerstvo mleté čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cesnak rozdrvíme a olúpeme, vložíme do mažiara, pridáme asi lyžičku soli a rozdrvíme na kašu. Cesnak zmiešame s octom.
Krok 2
Paradajky nakrájajte na stredné kúsky. Odstráňte stonky z bazalky a natrhajte listy na stredné kúsky rukami.
Krok 3
Nalejte cesnakovo-octovú zmes k paradajkám, pridajte polovicu bazalky, korenie a premiešajte. V prípade potreby pridajte viac soli. Nechajte tak dlho, kým sa uvaria cestoviny.
Krok 4
Cestoviny uvarte vo veľkom množstve osolenej vriacej vody, najskôr premiešajte, aby sa neprilepili na dno panvice. Pred scedením cestovín v cedníku odoberte z panvice asi pol šálky tekutiny a odložte si ju.
Krok 5
Cestoviny z cedníka vráťte na panvicu, pridajte paradajky a bazalku spolu s tekutinou, zalejte olivovým olejom a premiešajte, aby sa spojili. Ak chcete, pridajte vodu z varenia cestovín, aby sa omáčka trochu zriedila. Ihneď podávajte posypané zvyškom bazalky a korením.
MIMOchodom
Cestoviny s paradajkovou omáčkou a bazalkou sú výborným riešením pre vegetariánsku stravu. Ak však nedodržiavate najprísnejšiu formu tejto diéty, môžete do misky pridať trochu strúhaného syra.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Na prípravu cestovín s paradajkovou omáčkou a bazalkou zvoľte celozrnné špagety. Sú bohaté na prospešné mikroelementy, vlákninu a zachovávajú si všetky výhody celých zŕn.