Marina MARmeladINKA 11. decembra 20240,00 (0)ohodnotiťPridať k obľúbenýmzdieľať0Komentujte K receptu
Pizza s chobotnicou je chutná a zdravá. Na jeho prípravu budete potrebovať konzervy – sú úplne pripravené na použitie, stačí vypustiť soľanku. Samotná pizza sa pečie v rúre 20 minút, ale kysnutie cesta bude trvať asi hodinu. Na pizzu neodporúčame používať hotový základ alebo lístkové cesto – chuť je oveľa horšia ako tá „skutočná“. Ak nemáte radi chobotnicu, nechajte na náplň iba krevety a morský kokteil – pizza tiež dopadne skvele. Neváhajte a postupujte podľa nášho receptu krok za krokom – uspejete!
zložitosť: priemer Porcie: 6 varenie: 2 hodiny 30 minútRúraPečenietalianska kuchyňaVečeraObčerstvenieVečeraDruhý kurzPekáreňKváskové cestoHlavný chodPizzaPárty, bufetINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍNa náplň:Chobotnica 200 gOšúpané krevety 200 gsušené a nasekané oregano a bazalkaparadajkový pretlak2 strúčiky cesnakuCherry paradajka Morský koktail v s/s 400 gNa test:0,5 lyžice. l. jemná morská soľ5 polievkových lyžíc. l. rastlinný olej1 balíček droždia na pizzu1 malé vajcebazalka, oreganosoľ, čierne korenie500 g pšeničnej múky1 lyžička. Sahara1 šálka (250 ml) vody Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Preosejte múku a soľ na pracovnú dosku. Zmiešajte droždie, cukor a 250 ml teplej vody, nechajte 5-15 minút, kým sa nevytvoria bubliny. Potom vmiešame 1 vajce, sušené korenie, celú zmes pridáme k múke a vymiešame elastické cesto. Vytvarujte z neho guľu, posypte múkou, prikryte fóliou a nechajte 40-60 minút kysnúť.
Krok 2
Keď cesto zdvojnásobí svoj objem, prerazte ho a potom rozdeľte na 4-6 kúskov. Pracovnú plochu posypte múkou, položte kúsok cesta a rukami ho roztiahnite do kruhu s hrúbkou 0,5 cm rovnakým spôsobom. Kruhy cesta poprášte múkou a prikryte fóliou.
Krok 3
Každý základ cesta namažte nasekanou cesnakovou omáčkou. Ja používam domáce odparené paradajky s korením. Môžete použiť aj svoj obľúbený kečup. Uložíme kalamáre, krevety, posypeme jemným sušeným oreganom a bazalkou, navrch položíme syr, potom uložíme chobotnicu a mušle, cherry paradajky, jemne posypeme syrom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180-200°C na 20 minút.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Pizza s chobotnicou, recept, ktorý sme zdieľali vyššie, by sa správnejšie nazývala pizza s morskými plodmi alebo morom, pretože náplň používa nielen chobotnicu, ale aj krevety, chobotnice a mušle.
MIMOchodom
Pomocou cesta podľa navrhovaného receptu môžete pripraviť inú „morskú“ pizzu, napríklad s krevetami a mozzarellou, s lososom a syrom alebo s červenou rybou, olivami a kaparami.