Koláč s paradajkami a morskými plodmi

gastronóm 12. decembra 20244,00 (1)ohodnotiťPridať k obľúbenýmzdieľať0Komentujte K receptu

Tento otvorený koláč z paradajok a morských plodov je vyrobený z kysnutého cesta. Preto je jeho základ jemný a nadýchaný. Toto nie je vaša pizza! Aj keď náplň je veľmi podobná. Existuje však vážny rozdiel: spodná vrstva tohto koláča z morských plodov nie je rozmazaná paradajkovou omáčkou, ale omáčkou na báze kyslej smotany. V skutočnosti to nie je ani omáčka, ale kyslá smotana a vaječná náplň, približne rovnaká ako vo francúzskom quiche, len naliata nie na náplň, ale na cesto. Tu je taká zaujímavá zmes rôznych receptov v našom koláči.

zložitosť: priemer Porcie: 10 varenie: 2 hodiny 30 minútRúraPečenieVečeraPekáreňKváskové cestoKoláčCestoKeď prídu hostiaINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍNa náplň:Syr ementál – 400 gmúka – 3 lyžice. l.rastlinný olej – 1,5 lyžice. l.veľká cibuľa – 2 ks.smotana 33% tuku – 200 mlsoľ, koreniekyslá smotana – 200 gparadajky – 3 ks.vajcia – 3 ks.štipka muškátového orieškazmes morských plodov – 300 golivy bez kôstky – 10 ks.Na test:múka – 500 gsuché droždie – 7 gvajcia – 2 ks.mlieko – 175 mlmaslo – 70 g Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Do misy preosejeme múku, pridáme kvások, soľ, vajce, mlieko a rozpustené maslo. Vymiesime na hladké, elastické cesto, prikryjeme a odložíme na teplé miesto na 1,5 hodiny. Objem cesta by sa mal počas tejto doby zdvojnásobiť.

Krok 2

Cesto vymiesime, rozvaľkáme do vrstvy a položíme na vymastený plech tak, aby mierne prekrývalo boky. Nechaj to tak.

Krok 3

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Na panvici zohrejte rastlinný olej, pridajte cibuľu a smažte do žlta, 6 minút. Vychladíme a položíme na cesto.

Krok 4

Syr nastrúhame na hrubom strúhadle a posypeme ho vrstvou cibule. Olivy nakrájajte na polovicu.

Krok 5

Na omáčku vyšľaháme smotanu mixérom do hustej peny, pridáme kyslú smotanu, vajce, múku, soľ, korenie a muškátový oriešok. Znova šľahajte do hladka. Omáčku rozotrieme po celom povrchu koláča.

Krok 6

Rúru predhrejeme na 200°C. Paradajky umyte a nakrájajte na tenké plátky. Opláchnite morské plody a osušte papierovou utierkou. Umiestnite paradajky, olivy a morské plody a zľahka ich ponorte do omáčky. Vložíme do rúry a pečieme 50 minút. Koláč podávajte horúci.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Ak ste si kúpili mrazené morské plody, rozmrazte ich vopred. Vložte do cedníka nad misou a položte na hornú policu chladničky.

MIMOchodom

Pizza je oveľa populárnejšia ako koláče z morských plodov, zdá sa, že sa varí rýchlejšie a známejšie. Tento typ pizze sa často nazýva „morská“. Recepty na túto pizzu krok za krokom nájdete na našej stránke.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik