gastronóm 20. decembra 20244,80 (5)ohodnotiťPridať k obľúbenýmzdieľať1Komentujte K receptu
Krevetový, avokádový a paradajkový šalát ozvláštni dressing na báze sladkej čili omáčky, majonézy a limetkovej šťavy. Pikantnosť môžete upraviť pridaním väčšieho alebo menšieho množstva čerstvo mletého čierneho korenia a kajenského korenia. Samotný šalát navyše obsahuje pálivé papričky jalapeňo – aj s nimi opatrne, pretože sú veľmi pikantné. Všetky pripravené ingrediencie šalátu odporúčame ukladať na misu v radoch bez miešania a dresing podávať oddelene. Takto podávaný šalát s krevetami, avokádom a paradajkami vyzerá obzvlášť jasne, elegantne, štýlovo a môže ozdobiť každý sviatočný stôl.
zložitosť: ľahko Kalórie: 407,97 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 20 min Použité: 22,05 g/29,22 g/14,58VečeraVečeraŠalát8. marecnarodeninyNa slávnostnom stoleNový rokINGREDIENCIE NA 4 PORCIE400 g ošúpaných varených kreviet3 avokáda2 stredné paradajky1 stredná uhorka1 malá červená cibuľa1-2 zelené feferónky, najlepšie jalapeňos8-10 vetvičiek koriandra5 polievkových lyžíc. l. majonéza3 polievkové lyžice. l. sladká čili omáčka4 polievkové lyžice. l. limetková šťava + trochu viac na avokádokajenské korenie podľa chutisoľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Paradajky nakrájame na plátky. Uhorku rozrežte pozdĺžne na štyri časti a potom nakrájajte na plátky. Cibuľu nakrájame na malé kocky.
Krok 2
Feferónku pozdĺžne rozrežeme, zbavíme semienok a nasekáme. Listy koriandra nasekáme nadrobno.
Krok 3
Krevety nakrájajte na kúsky dlhé 7-8 mm.
Krok 4
V miske zmiešajte sladkú chilli omáčku, majonézu a 2 polievkové lyžice. l. limetkovej šťavy, premiešame, pridáme soľ, korenie a kajenské korenie podľa chuti.
Krok 5
Avokádo prekrojíme pozdĺžne na polovicu. Uchopte polovice, otočte ich v opačných smeroch a oddeľte ich. Odstráňte jamku. Avokádo pokvapkáme limetkovou šťavou, pridáme trochu soli a korenia a nakrájame na plátky.
Krok 6
Šalát rozložte na tanier v radoch, aby ste vytvorili krásny aranžmán. Posypeme koriandrom. Dresing podávajte oddelene.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Náš recept na šalát používa varené krevety, ale ak ste si kúpili surové mrazené krevety, žiadny problém. Stačí ich uvariť alebo rýchlo opražiť na panvici s olejom.
MIMOchodom
Na šalát z kreviet, avokáda a paradajok je najlepšie použiť červenú cibuľu – má sladkastú chuť. Ak takúto cibuľu nenájdete v obchode, vezmite si obyčajnú cibuľu a keď ju nakrájate, na krátku dobu ju zalejte vriacou vodou – pomôže vám to zbaviť sa nadmernej horkosti a štipľavosti.