Kuracie filé „Nežnosť“

Karina Drogaleva 19. decembra 20245,00 (2)ohodnotiťPridať k obľúbenýmzdieľať8Komentujte K receptu

Kuracie filé „Tenderness“ možno ľahko pripraviť na večeru vo všedné dni a podávať s nejakou ľahkou prílohou, napríklad zeleninovým šalátom. A toto horúce jedlo sa skvele hodí ku klasickej zemiakovej kaši! Kuracie filety pripravené podľa tohto receptu sú vo vnútri skutočne veľmi jemné, ale s príjemnou zlatou kôrkou na vrchu. Pozor: schválne každý kúsok nenamáčame do cesta, ale rozdeľujeme ho na vrch. Takto tekuté cesto lepšie priľne k povrchu filé, prakticky nekvapká na panvicu a hotové výrobky vyzerajú úhľadne a veľmi chutne.

zložitosť: ľahko Kalórie: 338,88 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 40 min Použité: 46,27 g/14,94 g/10,77ValentínaNa slávnostnom stoleRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIEKuracie filé 600 gSyr tvrdý 100 gsmotana 22 % 30 mlKuracie vajce 2 ks.Pšeničná múka 2 polievkové lyžice.Dill 1 vetvička(y)Mleté čierne korenie ochutnaťSoľ ochutnaťNa vyprážanie:Rafinovaný rastlinný olej Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si všetky ingrediencie. Kuracie filé nakrájajte na 2 vrstvy, každú vrstvu opatrne porazte (cez film). Dochutíme soľou a korením. Nechajte až do použitia.

Krok 2

Pripravte cesto a cesto. Tvrdý syr nastrúhame na jemnom alebo strednom strúhadle. Vajíčka zľahka rozšľaháme metličkou so smotanou (v tomto prípade je nádhera úplne zbytočná).

Krok 3

Do smotanovej zmesi pridáme syr a múku a dôkladne premiešame. Okoreníme a pridáme trochu soli. Cesto by nemalo byť príliš tekuté, konzistencia kyslej smotany.

Krok 4

Veľkú nepriľnavú panvicu položte na strednú teplotu. Nalejte rastlinný olej a zohrejte ho. Umiestnite kuracie filety. Cesto rýchlo rozotrieme po celom povrchu.

Krok 5

Kuracie filé prikryté opekáme asi 10 minút na strednom ohni. Potom opatrne otočte na druhú stranu. Prikryjeme cestíčkom. Smažte prikryté 5 minút.

Krok 6

Kura znova otočte a pečte odkryté, kým nebude úplne uvarené. Cesto by malo byť zospodu dobre prepečené. Poukladáme na taniere a podávame.

MIMOchodom

Ak si kúpite mrazené kuracie mäso, rozmrazujte ho pomaly v chladničke a nie pri izbovej teplote. Iba v tomto prípade to bude šťavnaté a jemné.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Cesto pripravené podľa tohto receptu obsahuje syr, čo znamená, že kuracie filé sa môžu pri vyprážaní prilepiť na dno panvice. Preto je veľmi dôležité, aby mal dobrý vnútorný nepriľnavý povlak. V tomto prípade sa nezaobídete ani bez rafinovaného rastlinného oleja.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik