Paradajková omáčka na pizzu

Ekaterina Reshetnik 26. decembra 20240,00 (0)ohodnotiťPridať k obľúbenýmzdieľať0Komentujte K receptu

Paradajková omáčka na pizzu sa dá ľahko pripraviť na budúce použitie, najmä ak máte dobrú úrodu paradajok. Verte mi, že s ňou bude akákoľvek domáca pizza oveľa chutnejšia ako s paradajkovou pastou alebo omáčkou z obchodu. Na varenie stačí použiť výlučne zrelé, šťavnaté a mäsité paradajky – potom bude omáčka bohatá na chuť a hustú konzistenciu. Množstvo ingrediencií uvedené v recepte poskytne 500-600 g omáčky. Podrobný proces varenia je popísaný krok za krokom nižšie.

zložitosť: priemer Porcie: 1 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 45 minVareniePrázdneOmáčka/dressingVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUparadajky (veľké, mäsité) – 4 ks.cesnak – 1 malá hlavacibuľa – 2 ks.oregano – 1 lyžička.bazalka – 4 vetvičkyolivový olej – 5 lyžíc. l.soľ, korenie – podľa chuti Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Paradajky umyte, nakrájajte na polovicu, odstráňte jadro. Odrežte vrch hlavy cesnaku. Paradajky a cesnak dáme do pekáča, posypeme soľou, korením, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 stupňov na 40-45 minút.

Krok 2

Vo veľkom hrnci rozohrejeme olivový olej a pridáme nahrubo nakrájanú cibuľu a bylinky. Varte na miernom ohni za stáleho miešania, kým cibuľa nebude priehľadná.

Krok 3

Opečené paradajky a cesnak ošúpeme a pridáme k cibuli. Varte na miernom ohni za občasného miešania 15-20 minút, kým nie je všetka zelenina mäkká.

Krok 4

Nalejte zeleninu do misky mixéra a rozmixujte do hladka. Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Omáčku vrátime na panvicu a ďalej dusíme, kým nedosiahneme požadovanú konzistenciu.

Krok 5

Hotovú omáčku nalejte do pohárov. Sterilizujte vo vodnom kúpeli 15-20 minút a zrolujte.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Navrhovaný recept na paradajkovú omáčku na pizzu môžete upraviť napríklad pridaním iných aromatických bylín alebo, ak máte radi ostrejšie korenie, trochou čili papričky.

MIMOchodom

Túto paradajkovú omáčku na pizzu môžete použiť aj v iných jedlách, ako sú ľahké rolky a lístkové cestá, zeleninové guláše a mäsové prívarky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik