gastronóm 26. decembra 20244,50 (6)ohodnotiťPridať k obľúbenýmzdieľať3Komentujte K receptu
Kto má rád Margheritu, domácu pizzu v rúre? Skúšali ste si ho už doma uvariť? Navrhujeme opraviť toto opomenutie! Domáca najobľúbenejšia talianska pizza je oveľa chutnejšia ako čokoľvek, čo ste kedy vyskúšali. Odporúčame miesiť klasické kysnuté cesto, omáčku pripraviť zo smotany a paradajkového pretlaku s prídavkom cesnaku a sušenej bazalky a na plnenie použiť dva druhy syra – vláknitú mozzarellu a zrnitý parmezán. Radosť rodiny a hostí je zaručená!
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 1 hodinatalianska kuchyňaObčerstveniePopoludňajšie občerstveniePekáreňKváskové cestoPizzaVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoKeď prídu hostiaINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 šálka múky0,25 lyžičky soľ1 lyžička. suché droždie0,3 šálky teplej vody0,25 šálky mlieka1 polievková lyžica. l. olivový olejNa náplň:1 zväzok zelenej bazalky120 g mozzarellysoľ, čerstvo mleté čierne koreniestrúhaný parmezánNa omáčku:4-5 paradajkovej smotany2 polievkové lyžice. l. paradajkový pretlak1 strúčik cesnaku1 polievková lyžica. l. sušená bazalka1 polievková lyžica. l. olivový olej Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na cesto zmiešame mlieko, teplú vodu, soľ a droždie. Pridajte preosiatu múku a premiešajte. Pridajte olivový olej. Dôkladne premiešame, prikryjeme a dáme na teplé miesto na 40 minút. Ak cesto nie je dostatočne elastické, pridajte ešte trochu olivového oleja.
Krok 2
Pripravte omáčku. Paradajky navrchu mierne narežte a položte na 1 minútu. do vriacej vody. Opláchnite studenou vodou a odstráňte kožu. Dužinu pomelieme a smažíme na rozpálenom oleji 3 minúty. Pridajte paradajkový pretlak, nasekaný cesnak a suchú bazalku. Dôkladne premiešajte a odstráňte z tepla.
Krok 3
Cesto roztlačíme, znova premiesime a vyvaľkáme na plochý koláč, ktorého priemer by mal byť o niečo väčší ako priemer zapekacej misy. Rýchlo preneste koláč do formy. Keď sa cesto po niekoľkých sekundách začne sťahovať, zaistite okraje jednoduchým pritlačením rúk k sebe. Do cesta urobte niekoľko vpichov vidličkou.
Krok 4
Pripravenú omáčku naneste na placku v rovnomernej vrstve, nechajte asi 1,5–2 cm od okraja a vložte do rúry predhriatej na 250 °C na 5 minút. Rozdeľte bazalku na listy. Mozzarellu nakrájame na kolieska. Vyberte pizzu, rozložte mozzarellu a vráťte do rúry na 2 minúty, kým sa syr nezačne topiť. Posypeme lístkami bazalky, parmezánom a korením.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Domáca pizza margherita sa dá ľahko premeniť na pizzu s klobásou, šunkou alebo šampiňónmi – stačí pridať tieto položky do polevy. V tomto prípade nemusíte použiť mozzarellu, postačí parmezán.
MIMOchodom
Naša stránka obsahuje celú kolekciu domácich pízz: hotové, lístkové cesto, na panvici, minipizzy, žemľové pizze – a všetky majú pri príprave svoje vlastné nuansy. Pomocou vyhľadávania nájdite recept, ktorý potrebujete.