gastronóm 27. decembra 20244,67 (3)ohodnotiťPridať k obľúbenýmzdieľať7Komentujte K receptu
Na ochutnanie klasických anglických raňajok budete potrebovať vajíčka, párky, šampiňóny, fazuľu, paradajky, toasty. A, samozrejme, tradičným nápojom je čaj s mliekom. Výdatné a kalorické, ako sa na poriadne výdatné raňajky patrí. Raz veľký anglický spisovateľ Somerset Maugham dokonca poznamenal: „V Anglicku sa môžete dobre najesť, ak budete raňajkovať trikrát denne. Nenabádame vás, aby ste uvarili všetko naraz, ale skôr naopak, aby ste k takejto súprave jedál pristupovali s istou dávkou irónie. Podávajte nie po porciách, ale na spoločnom tanieri, aby si každý mohol dať na tanier, čo chce.
zložitosť: ľahko Kalórie: 1107,33 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 15 min Použité: 51,45 g/58,52 g/88,09Anglická kuchyňaRaňajkyVečeraDruhý kurzHlavný chodINGREDIENCIE NA 1 PORCIUhustá klobása/klobása – 1rastlinný olejsoľúdená slanina – 2 prúžkymasloveľké paradajky – 1šampiňóny – niekoľkochlieb – 2 hrubé plátkykrvná klobása – 1 kusvajcia – 2 kskonzervované fazule v paradajkách – 1/2 plechovkypaprika Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Fazuľu a omáčku vložte na panvicu, posypte červeným alebo čiernym korením a zohrievajte na miernom ohni 10-12 minút. Kým sa varia zvyšné ingrediencie, je dôležité nezabudnúť, aby ste fazuľu premiešali, aby sa paradajková omáčka „nezlepila“ na dne panvice – mala by len mierne zhustnúť. Keď sú fazule hotové, pridajte k nim trochu masla. Pod grilom na strednom ohni najskôr uvarte klobásu, potom slaninu (upečie sa oveľa rýchlejšie). V malom množstve zmesi masla a rastlinného oleja opražíme celé šampiňóny a paradajku prekrojenú na polovice krížom krážom (ak chceme, môžeme ich opiecť aj pod grilom).
Krok 2
Vyprážajte rozmiešané vajíčka. Krvavá klobása by sa mala vyprážať ako posledná spolu s vajíčkami (môžete ju dokonca vyprážať na tej istej panvici na boku). Chlieb opečte v hriankovači. Všetky suroviny na raňajky položte na teplý tanier a ihneď podávajte so silným anglickým čajom.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Párky, ktoré Briti jedia, nie sú vôbec podobné ruským mliečnym. Ide skôr o pikantné vyprážané klobásy alebo klobásy – vyrobené z bravčového alebo kuracieho mäsa.
MIMOchodom
Klasické anglické raňajky majú mnoho variácií: spolu s vajíčkami, párkami, hubami, fazuľou a toastom sa často podáva hashbrown, smažená cibuľka a džem a medzi nápoje patrí ovocná šťava alebo káva.