Môj magnet 28. decembra 20245,00 (2)ohodnotiťPridať k obľúbenýmzdieľať0Komentujte K receptu
Frittata s cherry paradajkami a syrom je pripravená na spôsob šalátu caprese. Vyzeralo by to ako jednoduchá omeleta, do ktorej sa pridávajú takmer známe produkty – syr mozzarella, cherry paradajky, bazalka a trocha balzamikovej omáčky. Ale pozrite sa, ako elegantne a elegantne vyzerá aj v obyčajnom pekáči. Tieto talianske miešané vajíčka sú určite niečo, čo chcete robiť každý deň. Ale v pracovné dni táto príležitosť nie je vždy k dispozícii. Ale v nedeľu alebo sviatok bude frittata jasným a veľmi chutným začiatkom dňa. A ak sa už neviete dočkať, až recept vyskúšate bez čakania do rána, potom je ideálny na večeru.
zložitosť: ľahko Kalórie: 228,35 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 25 min Použité: 13,68 g/17,62 g/2,69talianska kuchyňaPokrm z vajecDruhý kurzObčerstvenieOmeletaFrittataINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ–6Porcie+ Kuracie vajce 8 ks.Cherry paradajka 200 gsyr mozzarella 120 gMlieko 50 mlČerstvá bazalka 3 pobočkyBalzamikový ocot 1 polievková lyžica.Olivový olej 2 polievkové lyžice.Soľ ochutnaťMleté čierne korenie ochutnať Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rúru predhrejeme na 220°C. Zapekaciu misu vymastíme olivovým olejom a vložíme do rúry predhriať. Lístky bazalky nasekáme nadrobno.
Frittata Caprese
Krok 2
Vajcia rozšľaháme s mliekom, pridáme bazalku, soľ a korenie podľa chuti. Nalejte zmes na omeletu do horúcej panvice a vložte do rúry na 3-4 minúty.
Frittata Caprese
Krok 3
Mozzarellu nakrájame na tenké kolieska, poukladáme na vaječnú zmes a pečieme ešte 2-3 minúty. Odstráňte formu a odložte.
Frittata Caprese
Krok 4
Na panvici zohrejte 1 polievkovú lyžičku. l. olivový olej, pridajte cherry paradajky a smažte 5-7 minút, mierne potraste panvicou. Paradajky by mali byť hnedé, ale nemali by prasknúť.
Frittata Caprese
Krok 5
Paradajky osolíme a pokvapkáme balzamikovým octom a položíme na frittatu. Jedlo ihneď podávajte.
Frittata Caprese
MIMOchodom
Na 100 g: bielkoviny 12,03 g (15,04 % dennej hodnoty) • tuky 16,17 g (17,91 %) • sacharidy 3,00 g (1,79 %) • kcal 207,01 (11,50 %) • sodík 489,98 mg (33,79 %) • cukor celkom 1 3,22 %) • EFA 5,56 g (27,80 %) • vláknina 0,39 g (1,30 %)
UŽITOČNÉ RADY
Aby bola frittata čo najviac nadýchaná, použite veľmi čerstvé vajcia – lepšie sa šľahajú. Vajcia šľaháme, kým sa neobjaví svetlá pena. Nadýchanosti pomôže dosiahnuť aj pridanie trochy prášku do pečiva.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Skúste pripraviť frittaty s inými polevami. Pridajte špenát, papriku alebo huby. Vymeňte mozzarellu za iný syr – kozí syr alebo feta – alebo na vrch omelety posypte strúhaným parmezánom. Zvýraznite chuť korením a sušenými bylinkami, ako je oregano alebo tymian.