Cuketa s paradajkami a mrkvou na zimu

Cuketa s paradajkami a mrkvou na zimu

Cuketa s paradajkami a mrkvou na zimu K receptu

Cuketa s paradajkami a mrkvou na zimu je chutná a jednoduchá príprava, ktorej recept bol populárny už v sovietskych časoch. Takto zavárali zeleninu naše staré mamy a vedeli veľa o chutných prípravkoch, ktorými v zime potešili celú rodinu! Výhodou tohto receptu je neuveriteľne jednoduchá príprava. A tiež dostupnosť všetkých ingrediencií. Nepremeškajte túto chvíľu a pripravte si lahodné cukety a paradajky v období zberu, kedy stánky na trhoch obsahujú zeleninu zo skutočných záhradných záhonov, nie tú, ktorá sa pestuje v skleníkoch.

zložitosť: ľahko Kalórie: 145,36 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 45 min Pridať. čas: 20 min Použité: 2,38 g / 8,73 g / 13,87Praženieruská kuchyňaVečeraVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍcuketa – 500 g paradajky – 500 g mrkva – 200 g cibuľa – 1 ks cesnak – 4 strúčiky čili paprička – 1 ks rastlinný olej – 50 mlx 9 % – 80 ml cukor – 5-7 g soľ – 15 g čerstvo mletá čierna. korenie – ¼ lyžičky. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Ošúpanú cuketu, mrkvu a cibuľu nakrájame na kocky so stranou 1-1,5 cm. Chilli papričku zbavíme semienok, struk nakrájame na tenké kolieska. Nakrájajte cesnak. Na paradajkách urobte rez v tvare kríža a vložte na 2 minúty do vriacej vody. Nalejte studenú vodu a odstráňte tenkú kožu. Dužinu nakrájajte na rovnaké kocky.

Krok 2

V hlbokej panvici s hrubým dnom alebo v kotlíku zohrejte rastlinný olej, pridajte cibuľu a mrkvu a smažte na strednom ohni za častého miešania varechou 5-7 minút. Pridajte cuketu, paradajky a kolieska čili.

Krok 3

Zeleninu osolíme, ochutíme cukrom a čerstvo mletým čiernym korením. Znížte teplotu na minimum a prikryté varte 25 minút. Zeleninu niekoľkokrát jemne premiešajte vareškou.

Krok 4

Do panvice so zeleninou nalejte ocot a priveďte do varu. Zahrievajte 1 minútu a odstráňte z tepla. Horúcu zeleninu vložte do sterilizovaných pohárov, pevne uzavrite a nechajte vychladnúť, pričom poháre otočte hore dnom.

UŽITOČNÉ RADY

Ak zatvárate poháre viečkom pomocou zváracieho stroja, mali by byť otočené hore dnom, aby sa gumové tesnenia zohriali pri kontakte s horúcim jedlom a začali tesnejšie priliehať k hrdlu pohára. Navyše to poslúži ako akýsi test, či je téglik dostatočne utesnený.

MIMOchodom

Množstvo zeleniny obmieňajte podľa svojich preferencií. Znížiť množstvo mrkvy môžete napríklad zväčšením objemu cukety alebo paradajok. Ak nemáte radi pikantné jedlá, nepridávajte čili papričku, použite len mleté ​​čierne korenie.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik