Každý deň je v chladničke čerstvý kvas: pripravujem ho nezvyčajným spôsobom – používam iba 3 produkty, nie je potrebné droždie

Každý deň je v chladničke čerstvý kvas: pripravujem ho nezvyčajným spôsobom – používam iba 3 produkty, nie je potrebné droždie

Všetko sa robí veľmi jednoducho

Kvas je tradičný nápoj s kyslou chuťou a bohatou arómou. Je ľahké ho pripraviť doma. Tento recept to veľmi uľahčuje. Pripravte sa už dnes a začnite si vychutnávať tento lahodný nápoj s bohatou históriou.

Ingrediencie na 3-litrovú nádobu:

  • umytý ovos so šupkami – 0,5 kg;
  • cukor – 5-7 polievkových lyžíc;
  • surovej vody až po hrdlo nádoby.

    Príprava:

    1. Zmiešajte ovos, cukor a vodu v pohári.

    2. Nechajte 4-5 dní na teplom mieste na kvasenie.

    3. Vypustite všetku prvú vodu;

    4. Do ovsa po hrdlo nádoby pridajte čistú vodu a 5-7 lyžíc cukru.

    5. Nasledujúci deň nalejte hotový kvas do samostatnej nádoby a vložte ju do chladničky.

    6. Ovos nalejte čerstvou vodou a pridajte cukor ako v kroku 4.

    7. Opakujte kroky 5 a 6 niekoľko mesiacov, aby ste mali čerstvý kvas každý deň.

    Poradenstvo: Použite dózu akejkoľvek veľkosti, len úmerne znížte alebo zvýšte množstvo ingrediencií. Namiesto cukru si môžete vziať 3-4 polievkové lyžice medu a hrsť hrozienok.

    Predtým sme zdieľali recept na jednoduché zdravé občerstvenie s bobuľami.

  • Share to friends
    Rating
    ( No ratings yet )
    Clanky Cirkus Lánik