Každý deň je v chladničke čerstvý kvas: pripravujem ho nezvyčajným spôsobom – používam iba 3 produkty, nie je potrebné droždie
Všetko sa robí veľmi jednoducho
Kvas je tradičný nápoj s kyslou chuťou a bohatou arómou. Je ľahké ho pripraviť doma. Tento recept to veľmi uľahčuje. Pripravte sa už dnes a začnite si vychutnávať tento lahodný nápoj s bohatou históriou.
Ingrediencie na 3-litrovú nádobu:
Príprava:
1. Zmiešajte ovos, cukor a vodu v pohári.
2. Nechajte 4-5 dní na teplom mieste na kvasenie.
3. Vypustite všetku prvú vodu;
4. Do ovsa po hrdlo nádoby pridajte čistú vodu a 5-7 lyžíc cukru.
5. Nasledujúci deň nalejte hotový kvas do samostatnej nádoby a vložte ju do chladničky.
6. Ovos nalejte čerstvou vodou a pridajte cukor ako v kroku 4.
7. Opakujte kroky 5 a 6 niekoľko mesiacov, aby ste mali čerstvý kvas každý deň.
Poradenstvo: Použite dózu akejkoľvek veľkosti, len úmerne znížte alebo zvýšte množstvo ingrediencií. Namiesto cukru si môžete vziať 3-4 polievkové lyžice medu a hrsť hrozienok.
Predtým sme zdieľali recept na jednoduché zdravé občerstvenie s bobuľami.