Pri príprave jedla zapichujem „klince“ do cibule: efekt ma vždy prekvapí – výhody v kuchyni sú neuveriteľné

Pri príprave jedla zapichujem „klince“ do cibule: efekt ma vždy prekvapí – výhody v kuchyni sú neuveriteľné

Stojí za to vyskúšať vidieť výhody

Je ťažké si predstaviť nakladané huby alebo zeleninové zákruty na zimu bez pridania klinčekov. Korenie sa však dá použiť aj na riešenie iných problémov. Povedal o nich life hacker Anna Kovalevahostiteľ zenového kanála „Pani pohodlia“.

Clute žiarovka. Francúzi pri príprave rôznych jedál zapichujú klinčeky do celej cibule. Korenie dodáva pokrmu vynikajúcu arómu, ale ľahko sa odstraňuje. Táto rada bude užitočná pre každú gazdinku.

Repelent proti hmyzu. Niekoľko pukov klinčekov v škatuľke s obilninami a múkou ochráni pred plošticami a potravinovými molami.

Aromatizácia priestorov. Zapichnite klinček do šťavnatého ovocia (pomaranč, citrón, jablko), nechajte ho niekoľko dní v interiéri.

„Ovocná šťava klinčeky dobre nasiakne a v dôsledku toho z nej začne vyžarovať aróma zmiešaná s vôňou ovocia,“ povedal life hacker.

Ak chcete do pečiva alebo nápojov pridať chuť, rozdrvte klinčeky v mažiari. Pridajte trochu vody do malého hrnca a duste korenie. Výsledný vývar použite pri varení.

Predtým sme hovorili o spôsobe rýchleho odmrazovania mrazničky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik