Šalát Adjapsandali na zimu

Šalát Adjapsandali na zimu

Šalát K receptu

Príprava šalátu Adjapsandali na zimu nie je príliš náročná, no výsledkom je skvelé predjedlo, ktoré sa nebudete hanbiť podávať ani na novoročný stôl. Jednoducho ho môžete použiť na večeru ako prílohu k teplým jedlám. Alebo ho len otvorte a zjedzte lyžičkou s lahodným bielym chlebom. Zloženie šalátu je pre tento druh zeleninového guláša najtradičnejšie: baklažány, sladká paprika, mrkva a paradajky (tieto sa môžu v prípade potreby nahradiť paradajkovou pastou zriedenou vodou). Všetky prísady sa najskôr vyprážajú na oleji, potom sa dusia na miernom ohni, potom sa umiestnia do pohárov a prikryjú sa viečkami. Len hodina a pol – a získate veľmi chutný šalát Adjapsandali, ktorý bude určite chutiť celej rodine.

zložitosť: priemer Kalórie: 153,24 kcal/porcia Porcie: 12 varenie: 1 hodina 30 minút Použité: 3,55 g/8,72 g/15,08PrázdneŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 12 PORCIÍbaklažány – 1 kg sladkej papriky – 700 g mrkvy – 300 pohánkovej cibule – 300 g paradajok – 1 kg cesnaku – 6 strúčikov rastlinný olej – 100 ml sušenej bazalky – 1/2 ČL suneli khmeli – 1 ČL jablčného octu – 2 polievkové lyžice. l soľ – podľa chuti čerstvo mleté ​​čierne korenie – podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si ingrediencie na šalát Ajapsandali. Najprv si umyjeme baklažány a nakrájame na malé plátky. Vložte na panvicu vhodnej veľkosti, posypte soľou a premiešajte.

Krok 2

Panvicu s baklažánmi prikryte pokrievkou a nechajte 30 minút. Potom opláchnite studenou vodou a vyžmýkajte. Pripravené baklažány položte na papierovú utierku a nechajte, kým nie sú pripravené na použitie.

Krok 3

Sladkú papriku na šalát umyjeme, osušíme a nakrájame na polovice. Odstráňte semená a membrány. Dužinu nakrájajte na plátky. Mrkvu ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.

Krok 4

Cibuľu na šalát ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Paradajky umyjeme a pretlačíme cez mlynček na mäso s jemnou mriežkou do misky. Ošúpte a nakrájajte strúčiky cesnaku.

Krok 5

Vo veľkej panvici zohrejte trochu rastlinného oleja. Pridajte baklažány a za stáleho miešania smažte na strednom ohni 7 minút. Položte na tanier a odložte, kým nie je pripravený na použitie.

Krok 6

Do toho istého hrnca nalejte trochu viac rastlinného oleja. Vložte do nej sladkú papriku nakrájanú na šalát. Za stáleho miešania smažte na strednom ohni 5 minút. Preložíme na tanier (môžeme pridať k baklažánom).

Krok 7

Nalejte zvyšný olej do hrnca. Pridajte mrkvu a hnedú za občasného miešania (5 minút). Pridajte cibuľu a premiešajte. Smažte na strednom ohni ešte asi 5 minút.

Krok 8

Vráťte baklažány a papriku do panvice. Pridajte paradajky nasekané cez mlynček na mäso. Dochutíme sušenou bazalkou, slnečnicovým chmeľom, soľou a korením podľa chuti. Šalát dusíme 15 minút na strednom ohni.

Krok 9

Pripravte si poháre a viečka. Sterilizujte ich akýmkoľvek spôsobom, ktorý vám vyhovuje. Do šalátu pridajte nasekaný cesnak a jablčný ocot. Ochutnajte a ak treba, pridajte do šalátu ešte trochu soli a korenia. Dusíme 5 minút.

Krok 10

Horúci šalát Ajapsandali vložte do horúcich sterilizovaných pohárov a ihneď zviňte viečka. Vyklopte na dvojito zloženú utierku a nechajte úplne vychladnúť.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Aby bol šalát Adjapsandali obzvlášť krásny a chutný, použite sladkú papriku rôznych farieb, napríklad žltú, zelenú a červenú alebo oranžovú.

MIMOchodom

Snažte sa zeleninu na šalát Adjapsandali neprevariť: kúsky by mali zmäknúť, ale zachovať si svoj tvar, pretože suroviny budú musieť prejsť ďalšou tepelnou úpravou (dusením).

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik