Kaviár z cukety doma

Kaviár z cukety doma

nedefinované K receptu

Cuketový kaviár doma je zdravotná sestra, inak sa to ani nedá povedať… Toto jedlo, ktoré sa už dávno stalo legendou, doslova zachraňovalo sovietsky ľud od hladu na desaťročia – nevzhľadné plechové dózy s cuketovým kaviárom zdobili police aj za čias celkového nedostatku potravín. Klobúk dolu pred tými, ktorí prišli s klasickým sovietskym receptom, no domáci squashový kaviár chutí predsa len lepšie. Jeho príprava navyše nevyžaduje veľa úsilia ani nákladov. A cuketa je stále najrozšírenejšia a najlacnejšia zelenina. A zima je hneď za rohom – je čas pripraviť kaviár a dať ho do pohárov.

zložitosť: ľahko Kalórie: 32,85 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 1 hodina 30 minút Pridať. čas: 30 min Použité: 0,56 g / 1,68 g / 3,87BlenderVarenieKonzervovaniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍZačnite variť 2 hodiny pred podávaním3 kg bielej cukety 2 kg zrelých paradajok 1 kg mrkvy 1 kg cibule 1 pohár slnečnicového oleja 4 polievkové lyžice. l. cukor 2 lyžice. l. jablčný ocot 2 lyžice. l. soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na prípravu tekvicového kaviáru pripravte všetku zeleninu. Cuketu nakrájame na kocky. Ak je cuketa mladá, môžete ju nakrájať aj so šupkou. Ak sú semená v cukete veľké, je potrebné ich odstrániť lyžičkou.

Krok 2

Mrkvu ošúpeme (to platí najmä pre tú z obchodu, keďže sa v jej šupke môžu hromadiť pesticídy), odrežte 1 cm z oboch koncov a nastrúhajte na jemnom strúhadle. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno.

Krok 3

Nalejte slnečnicový olej do hlbokej panvice. Cuketu pridajte do panvice po dávkach a zľahka opečte. Potom vráťte všetky cukety do panvice a pridajte mrkvu a cibuľu. Premiešame a na miernom ohni za občasného miešania varíme 10 minút.

Krok 4

Odstráňte stonku a jadro paradajok, najmä ak sú biele alebo majú žlté žily. Nakrájajte na malé kocky. Pridajte paradajky k mrkve a cibuli na panvici a všetko spolu smažte ďalších 10 minút.

Krok 5

Po osmažení všetkej zeleniny rozmixujte výslednú zeleninovú hmotu na pyré v mixéri alebo rozdrvte pomocou kuchynského robota, kým sa nerozpustí.

Krok 6

Zeleninovú zmes preložíme do hrnca, pridáme soľ, cukor, jablčný ocot a na miernom ohni varíme 30 minút a stále miešame, aby kaviár neprihorel.

Krok 7

Po uvarení vložte hotový kaviár do sterilizovaných pohárov a ihneď zrolujte. Skrutkovacie uzávery musia byť tiež vopred sterilizované.

Krok 8

Poháre s kaviárom otočte hore dnom a držte ich pod prikrývkou, kým úplne nevychladnú asi jeden deň. Squashový kaviár je pripravený na zimu. Malo by sa skladovať na chladnom mieste.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Lahodný squashový kaviár si môžete pripraviť rôznymi spôsobmi. Ako vyrobiť squashový kaviár podľa GOST ZSSR nájdete tu. Recept na tekvicový kaviár s majonézou je uvedený tu.

MIMOchodom

Pomery v tomto recepte na tekvicový kaviár môžete bezpečne zmeniť podľa svojho vkusu a pridať nové prísady: bylinky, cesnak, sladkú a štipľavú papriku, korenie (kmín a koriander sa obzvlášť dobre hodia k tekvicovému kaviáru).

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik