Marinované zelené paradajky s korením a cesnakom
K receptu
Marinované zelené paradajky s korením a cesnakom sú veľmi extravagantným predjedlom. Aspoň na pohľad. Po prvé, na túto prípravu sa používajú nezrelé paradajky. A po druhé, každá paradajka sa nakrája a do rezu sa vloží kúsok papriky a cesnaku. Ukazuje sa to veľmi pôsobivé a neuveriteľne chutné!
zložitosť: ľahko Kalórie: 45,74 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 30 min Pridať. čas: 25 min Použité: 2,32 g/0,33 g/9,86KonzervovaniePrázdneObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1,5 kg zelených paradajok 20-25 strúčikov cesnaku 1-2 sladké paprikyNa marinádu:1,5 litra vody 3 polievkové lyžice. l. soľ 3 lyžičky 70% octová esencia Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si sterilizovanú trojlitrovú nádobu na nakladané zelené paradajky s paprikou a cesnakom. Paradajky dôkladne opláchnite v studenej vode.
Krok 2
Cesnak ošúpeme. Papriku zbavíme stopky a semien a nakrájame na pásiky 10×5 mm. Paradajky mierne narežte do kríža a vložte do nich strúčik cesnaku a kúsok sladkej papriky.
Krok 3
Pripravte si marinádu. Varte vodu, pridajte soľ a počkajte, kým sa úplne nerozpustí. Paradajky zalejeme marinádou, pridáme octovú esenciu.
Krok 4
Vložte plechovku paradajok do veľkého hrnca naplneného horúcou vodou tak, aby voda siahala po ramená plechovky. Sterilizujte 20 minút. Nádobu prikryte vekom a ochlaďte.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Zelené paradajky by sa nemali konzumovať surové. Nezrelá zelenina obsahuje pre človeka jedovatú látku solanín. Nakladané zelené paradajky však nie sú nebezpečné – ocot zničí solanín a zelená paradajka sa stane jedlá.
MIMOchodom
Zelené paradajky, rovnako ako zrelé, sú veľmi bohaté na vitamín C. Ale ostatné vitamíny a živiny v nich ešte nedosiahli svoje maximum.