Otvorená nádoba s paradajkovým pretlakom môže byť uložená v chladničke celú večnosť: Urobím jeden jednoduchý krok – výrobok sa nekazí ani nesplesnivie

Otvorená nádoba s paradajkovým pretlakom môže byť uložená v chladničke celú večnosť: Urobím jeden jednoduchý krok – výrobok sa nekazí ani nesplesnivie

Produkt nie je potrebné zmrazovať

Paradajkový pretlak je zdravým doplnkom každej kuchyne. Dokonale nahrádza čerstvé paradajky, dodáva jedlám jasnú farbu a pikantnú chuť. Ale jeho spotreba je malá a v chladničke často zostane nedojedená nádoba. Aj keď nádobu pevne uzavriete, objaví sa v nej pleseň. Začína viečkom, potom sa rozšíri na steny a samotné cestoviny. Produkt sa potom nemôže použiť a musí sa vyhodiť do koša.

Životný hacker Anna Kovalevahostiteľ zenového kanála „Mistress of Coziness“, našiel dva jednoduché a efektívne spôsoby, ako pomôcť udržať paradajkový pretlak čerstvý a zabrániť plesniam.

1. Rafinovaný slnečnicový olej. Stačí pridať trochu produktu do téglika s cestovinami a dať ho do chladničky. Olej neovplyvňuje chuť produktu, ale vytvára ochrannú vrstvu, ktorá zabraňuje tvorbe plesní. Po každom použití pasty je dôležité pridať olej.

2. Stolová horčica. PProdukt je prírodný konzervant. Naneste malé množstvo horčice na vnútornú stranu viečka a bok nádoby. Vytvoríte tak dodatočnú ochranu proti plesniam.

Poradenstvo: Zvyšné cestoviny môžete tiež jednoducho preniesť do vrecka na mrazničku. Produkt rozotrite nožom na tenkú vrstvu (asi 0,5 cm) a zmrazte.

Predtým sme hovorili o jednoduchom spôsobe, ako vytvoriť príjemnú vôňu vo vašej domácnosti.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik