Pikantné predjedlo zo zelených paradajok na zimu
K receptu
Pikantné predjedlo zo zelených paradajok na zimu poteší každého, kto má rád „horúce“! Originálne vyzerá aj nádoba so samotným prípravkom: nakrájané a vyprážané paradajky sú poprekladané vrstvami korenia a cesnaku. Toto predjedlo ozdobí každé jedlo a urobí váš obed jedinečným.
zložitosť: ľahko Kalórie: 70,56 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 40 min Pridať. čas: 10 min Použité: 2,20 g/2,29 g/11,28PraženieKonzervovanieMoreniePrázdneObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1,5 kg rastlinného oleja zelených paradajokNa omáčku:5-7 strúčikov cesnaku 2 sladká paprika 2 feferónky 50 ml 9% ocot 1 polievková lyžica. l. soľ 1 polievková lyžica. l. cukorná tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si na zimu dvojlitrové sterilizované poháre na pikantné občerstvenie zo zelených paradajok. Paradajky dobre opláchnite v studenej vode. Nakrájajte na kolieska s hrúbkou 5 mm.
Krok 2
Vo veľkej panvici zohrejte trochu rastlinného oleja, položte paradajky do jednej vrstvy a opečte na miernom ohni z oboch strán do zlatista. Preložíme na tanier.
Krok 3
Pripravte omáčku. Cesnak a korenie ošúpeme a prejdeme cez mlynček na mäso. Pridajte soľ a cukor a nalejte ocot, dobre premiešajte, aby sa soľ a cukor rýchlejšie rozpustili.
Krok 4
Do pohárov navrstvíme opečené paradajky a omáčku. Zakryte vyvarenými plastovými viečkami a uložte do chladničky alebo studenej pivnice.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Polyetylénové viečka – poháre uzavrite menej tesne ako skrutkovacie viečka alebo poháre pre šijací stroj. Preto by sa konzervované potraviny uzavreté v týchto nádobách nemali skladovať dlhšie ako 3-4 mesiace.
MIMOchodom
Pri výbere zeleniny na slané predjedlo zelených paradajok na zimu sa snažte vybrať paradajky približne rovnakej veľkosti a stupňa nezrelosti. Odporúča sa nedávať zelené a hnedé paradajky do tej istej nádoby.