Plnené paradajky na zimu
K receptu
Lahodné, pikantné, s pikantnou chuťou – to všetko sú plnené paradajky na zimu. Ako náplň odporúčame použiť cesnak a petržlenovú vňať. Takéto paradajky budú nielen príjemným doplnkom mnohých jedál, ale aj všeliekom na sezónne choroby. Pripravte sa zdravo a zostaňte zdraví celú zimu!
zložitosť: ľahko Kalórie: 36,76 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 20 min Pridať. čas: 25 min Použité: 1,50 g/0,23 g/7,50KonzervovanieMoreniePrázdneObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1 kg paradajok 1 zväzok petržlenovej vňate 15 strúčikov cesnakuNa marinádu:2 polievkové lyžice. l. soľ 1,5 lyžice. l. med 1 liter vody Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na plnené paradajky na zimu si pripravte dvojlitrové zaváracie poháre. Cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno. Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno. Cesnak zmiešame s petržlenovou vňaťou.
Krok 2
Paradajky umyjeme v studenej vode, osušíme a odrežeme vrch. Pomocou čajovej lyžičky vyberte časť dužiny. Do jamky vložte zmes petržlenu a cesnaku.
Krok 3
Plnené paradajky pevne vložte do sterilizovaných pohárov. Paradajky nalejte vriacou vodou a nechajte 10 minút prikryť poháre kovovými viečkami.
Krok 4
Nalejte vodu do hrnca, pridajte soľ a med, dajte na oheň a priveďte do varu. Paradajky opäť naplňte soľankou a poháre uzavrite viečkami. Poháre otočte, zabaľte a nechajte úplne vychladnúť.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
V recepte na plnené paradajky na zimu med nahrádza cukor. Existujú však medy s výraznou chuťou (napríklad pohánkový, propolisový, gaštanový). Môžu dodať charakteristickú chuť celému prípravku. Majte to na pamäti a vyberte si med podľa svojej chuti.
MIMOchodom
Na marinádu plnených paradajok môžete použiť akýkoľvek med: tekutý, hustý, čerstvý alebo minuloročný. Nezáleží ani na tom, či beriete med kvetový alebo napríklad lipový, gaštanový atď.