K receptu
Šalát s konzervovaným ružovým lososom nie je ako Mimosa. Hoci to možno nazvať ázijskou verziou šalátu, ktorý mnohí milujú. Bo choy, arašidy a dresing z kokosového mlieka so zázvorom, medom a citrónovou šťavou rozhodne dodajú južanský nádych. Kroky na prípravu šalátu sú nasledovné. Čínsku kapustu a čerstvú uhorku nakrájame nadrobno, ružového lososa zbavíme kože a chrbtovej kosti (na uľahčenie vyberania ryby z nádoby môžete tekutinu z nádoby vypustiť). Predpražené arašidy nasekáme nadrobno. Zmiešajte ingrediencie na pikantný dresing. Záverečná fáza: zhromaždite všetky ingrediencie misky do veľkej misy. Príprava tohto jemného rybieho šalátu spolu s omáčkou zaberie trochu času, 20 minút, a môžete ho podávať na stôl.
zložitosť: ľahko Kalórie: 322,23 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 20 min Použité: 32,94 g/16,98 g/7,80ŠalátINGREDIENCIE NA 4 PORCIE2 plechovky konzervovaného ružového lososa, polovica hlávky čínskej kapusty, 50 g špenátu, 1 uhorka, 60 g arašidov, 1 červená feferónka, 4 vetvičky koriandra, 1,5 cm koreňa zázvoru, 4 polievkové lyžice. l. kokosové mlieko 1 polievková lyžica. l. citrónová šťava 1 lyžička. medasaltčerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Vyberte ružového lososa z pohára, odstráňte chrbtovú kosť a kožu a rozdeľte filé na kúsky.
Krok 2
Čínsku kapustu nakrájame nadrobno. Uhorku prekrojíme pozdĺžne na polovicu a nakrájame na tenké plátky. Odstráňte semienka čili papričky a struk nakrájajte na tenké krúžky. Listy koriandra pomelieme. Zázvor nastrúhame na jemnom strúhadle.
Krok 3
Arašidy opražíme na suchej panvici, preložíme na dosku a nasekáme.
Krok 4
Pripravte si dresing. Skombinujte kokosové mlieko s citrónovou šťavou, medom, zázvorom, čili a polovicou arašidov. Dochutíme soľou, čiernym korením a vyšľaháme.
Krok 5
Vo veľkej šalátovej mise zmiešame čínsku kapustu s rybou, uhorkou, koriandrom a špenátom, prelejeme dresingom a premiešame. Posypte zvyšnými arašidmi a ihneď podávajte.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ak chcete zo šalátu urobiť kompletné jedlo, pridajte 1 šálku varenej dlhozrnnej ryže alebo 200 g studených varených ryžových rezancov. Ak nemáte radi koriandr, môžete ho nahradiť petržlenovou vňaťou. Do šalátu z konzervovaného ružového lososa a čínskej kapusty sa hodí aj zelená cibuľka alebo kôpor.
UŽITOČNÉ RADY
Šalát oblečte tesne pred podávaním, nie viac ako pár minút vopred. V opačnom prípade dodá šťavu navyše. To ovplyvní chuť šalátu aj jeho vzhľad. Pekingská kapusta by mala zostať chrumkavá.
MIMOchodom
Na 100 g: bielkoviny 11,08 g (13,85 % dennej hodnoty) • tuky 6,25 g (6,94 %) • sacharidy 3,64 g (2,17 %) • kcal 112,40 (6,24 %) • sodík 171,25 mg (11,81 %) • cukor celkom 1,80 g 3,60 %) • EFA 2,14 g (10,70 %) • vláknina 1,07 g (3,57 %)
Tento článok sponzoruje - https://mojkalendarik.sk/