K receptu
Aby boli jazykové závitky s chrenom skutočne slávnostné, musíte sa trochu pokúsiť. Najnáročnejšie na ceste je krájanie uhoriek. Mali by ste skončiť s úhľadnými dlhými pásikmi, do ktorých krásne zabalíte plátok plneného jazyka. Na krájanie je najvýhodnejšie použiť širokú škrabku na zeleninu.
zložitosť: priemer Kalórie: 208,68 kcal/porcia Porcie: 10 varenie: 1 hodina Použité: 8,19 g/18,00 g/3,62ObčerstvenieVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyNový rokINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍHovädzí jazyk (uvarený a olúpaný) 500 gUhorka 3 ks.Syr mascarpone 300 gDill 30 gZelená cibuľa 30 gChren 2 polievkové lyžice.Mleté čierne korenie Soľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si hovädzí jazyk. Jazyk nakrájame na tenké dlhé plátky.
Krok 2
Odrežte bielu časť a vrch zelenej cibule, potrebujete kúsky dlhé asi 15 cm a pridajte do mascarpone.
Krok 3
Varte asi pohár vody, nalejte ju do hlbokého taniera a vložte zelenú cibuľu do horúcej vody na 10 sekúnd. Osušte na papierovej utierke.
Krok 4
Kôpor nasekáme nadrobno. Mascarpone zmiešame s kôprom a chrenom (množstvo si upravíme podľa chuti), korením a soľou, ak chceme.
Krok 5
Uhorky nakrájajte pozdĺžne na tenké plátky pomocou mandolíny alebo širokého noža. Snažte sa mať trochu kože na oboch stranách každého z nich. Teraz by ste mali mať pružné pásiky, do ktorých si zabalíte jazyk.
Krok 6
Plátky jazyka natrieme mascarpone, chrenom a kôprom a zvinieme do roliek. Každú rolku obalíme plátkom uhorky. Do stredu pásika uhorky zabaľte pierko zelenej cibule a úhľadne ho zviažte. Zakryte fóliou a dajte do chladničky aspoň na 15 minút. a až 4 hodiny