K receptu
Čerstvé rolky z uhorky s fetou a paradajkami vyzerajú skvele na sviatočnom stole. Navyše je to nielen zdravé, ale aj zdravé: minimum kalórií, maximálne výhody. V receptúre sú použité sušené paradajky, ktoré majú okrem nezvyčajnej chuti aj množstvo výhod a môžu ich konzumovať aj tí, ktorým sú čerstvé paradajky kontraindikované. Príprava takýchto roliek je veľmi jednoduchá: fetu musíte dobre rozdrviť, spojiť ju s nadrobno nakrájanými paradajkami, pridať mletú papriku podľa chuti a pevne zvinúť do pripravených uhorkových stúh.
zložitosť: ľahko Kalórie: 280,25 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 20 min Použité: 15,41 g/7,37 g/37,03ObčerstvenieINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ1 dlhá uhorka 120 g feta 6–8 sušených paradajok zmes mletej papriky Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Sušené paradajky nakrájame nadrobno. Fetu roztlačte vidličkou a spojte s paradajkami.
Krok 2
Pomocou noža nakrájajte uhorku na tenké dlhé stužky. Položte pásku na dosku a položte 1 lyžičku na jeden okraj. plnku, zvinieme do pevnej rolky a napicháme na špíz.
Krok 3
3 Hotové rolky poukladáme na tanier a posypeme korením.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ak chcete, môžete pripraviť podobné mini rolky s rovnakou náplňou (feta + paradajky), ale z smažených plátkov baklažánu a na servírovacom tanieri urobiť krásny mix. Namiesto fety môžete použiť iný nakladaný syr, napríklad feta syr.
UŽITOČNÉ RADY
Ak sú vaše sušené paradajky príliš suché, môžete ich mierne zjemniť niekoľkými spôsobmi. 1. Nalejte teplú prevarenú vodu a nechajte pár hodín odstáť. Stratia trochu soli (čo je najlepšie), ale chuť zostane rovnaká. 2. Keď nemáte čas, mäkkosť paradajok môžete rýchlejšie obnoviť pomocou octu: prevarte vodu, pridajte lyžicu octu, paradajky podržte v roztoku niekoľko minút. 3. Urobte to isté ako v metóde 2, ale bez octu: paradajky nechajte vo vriacej vode asi 5 minút.
MIMOchodom
Na 100 g: bielkoviny 3,48 g (4,35 % dennej hodnoty) • tuky 5,34 g (5,93 %) • sacharidy 5,96 g (3,55 %) • kcal 80,31 (4,46 %) • sodík 189,03 mg (13,04 %) • cukor celkom 1,89 g ( 3,78 %) • EFA 2,80 g (14,00 %) • vláknina 1,02 g (3,40 %)