Domáce rolky s uhorkou a smotanovým syrom

K receptu

Ak milujete sushi, tak tento recept bude pre vás skutočným objavom! Rolky s uhorkou a tvarohom sú vydareným experimentom na tému japonskej kuchyne, ktorý oceníte vďaka veľmi zaujímavej chuti pokrmu a jednoduchosti prípravy. Na rolky budete najskôr potrebovať sušené pláty červenej morskej riasy, ktorú Japonci volajú nori. Náplň bude obsahovať tvaroh, čerstvá uhorka, sushi ryža, rybacia konzerva, ocot, omáčka sriracha namiesto tradičnej sójovej omáčky a najneobvyklejšia ingrediencia – mladý špenát. Táto listová bylina má nádych kyslosti, ktorý vyvažuje sladkosť cukru v náplni.

zložitosť: priemer Kalórie: 345,63 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 1 hodina Použité: 15,89 g/16,35 g/30,85ObčerstvenieINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ10 listov nori 200 g sushi ryže 250 g tvarohu 1 polievková lyžica. l. citrónová šťava alebo ryžový ocot štipka cukru 3 polievkové lyžice. l. sezamNa vyplnenie 1:1 uhorka 50 g mladého špenátuNa vyplnenie 2:120 g konzervovaného tuniaka alebo ružového lososa 2 lyžičky. sriracha omáčka tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na prípravu závitkov s uhorkou a smotanovým syrom nasypte ryžu do hrnca, zalejte 350 ml horúcej vody a na prudkom ohni priveďte do varu. Znížte teplotu na minimum a prikryté varte 15 minút. Odstráňte z tepla, pridajte citrónovú šťavu alebo ryžový ocot a štipku cukru a jemne premiešajte vidličkou. Ochlaďte ryžu na izbovú teplotu.

Krok 2

Uhorku nakrájajte na dlhé hrubé pásiky. Vyberte rybu z nádoby a nahrubo ju rozdrvte vidličkou. Odstráňte tvrdé špenátové stonky.

Krok 3

Na každý plát nori položte ryžu a rovnomerne ju rozložte po celej ploche, pričom na jednom okraji nechajte asi 1 cm voľný. Na ryžu položíme smotanový syr pozdĺž opačného okraja.

Krok 4

Na polovicu prípravkov na tvaroh položíme špenát a uhorky.

Krok 5

Na zvyšné kúsky rozložíme rybu a polejeme omáčkou sriracha.

Krok 6

Zvinieme do pevných valčekov a prekrojíme na polovicu. Rezne posypeme sezamovými semienkami.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Sriracha alebo sriracha je octová omáčka, ktorá obsahuje chilli papričky a cesnak. Ak je pre vás príliš pikantná, nahraďte ju sójovou alebo rybou.

UŽITOČNÉ RADY

Nebojte sa experimentovať s prísadami a pridajte svoje obľúbené produkty do svojich roliek. Možno by ste chceli nahradiť špenát avokádom alebo morskými riasami? Vyskúšajte to – možnosti rozšírenia vašich kulinárskych obzorov sú nekonečné.

MIMOchodom

Na 100 g: bielkoviny 6,56 g (8,20 % dennej hodnoty) • tuky 11,10 g (12,33 %) • sacharidy 17,03 g (10,14 %) • kcal 192,72 (10,71 %) • sodík 213,50 mg (14,72 %) • cukor celkom 1 2,60 %) • EFA 4,76 g (23,80 %) • vláknina 1,83 g (6,10 %)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik