Baklažány s hustou paradajkovou omáčkou

K receptu

Jednoduchý recept z dostupných surovín, ale vyzerá veľmi chutne!

zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 20 min Pridať. čas: 20 minBlenderGril/BBQPraženieNa grile, na grilevečeraHlavný chodVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ3-4 dlhé a široké baklažány 7-8 paradajok (konzervované vo vlastnej šťave z pohára) alebo hotovú omáčku Marinara 1 zväzok koriandra 4 strúčiky cesnaku soľ, korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Baklažány narežte krájačom na tenko, pridajte soľ, po 10 minútach soľ umyte a osušte utierkou. Namažte olejom pomocou kefy. Grilujte alebo smažte, kým nie sú hotové.

Krok 2

Paradajky zomelieme spolu so šupkou a varíme asi 15 minút, kým hmota nezhustne. Nasekajte bylinky, cesnak a pridajte do paradajkovej zmesi. Vypnite sporák.

Krok 3

Každý pásik baklažánu potrieme omáčkou a zvinieme. Všetky rolky položte na servírovací tanier a rovnomerne zalejte zvyšnou omáčkou. Môžeme podávať teplé alebo studené ako občerstvenie.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik