K receptu
Šalát z čínskej kapusty s uhorkou je veľmi ľahký a zdravý, takže si ho môžu všimnúť tak priaznivci správnej výživy, ako aj tí, ktorí sa neštítia zbaviť sa pár kíl navyše. Recept na jedlo tiež nevyvolá žiadne otázky. Stačí nasekať čínsku kapustu a čerstvé uhorky, pridať cesnak a zázvor (dodajú jedlu jasnejšiu chuť), ochutiť ingrediencie olivovým olejom a sójovou omáčkou. Pripravený! Mimochodom, ak chcete, aby šalát z čínskej kapusty s uhorkou získal výraznejšie tóny, nechajte jedlo chvíľu postáť, aby boli ingrediencie nasýtené omáčkou.
zložitosť: ľahko Kalórie: 107,29 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Použité: 3,51 g/6,75 g/7,59Žiadna tepelná úpravavečeraPopoludňajšie občerstvenievečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIEstredne veľká hlava čínskej kapusty – 1 kus stredne veľké čerstvé uhorky – 3 strúčiky čerstvého zázvoru – 2 polievkové lyžice; l. sójová omáčka – 2 lyžice. l.soľ, čerstvo mleté čierne korenie – podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si všetky ingrediencie na šalát. Z čínskej kapusty ošúpeme vrchné listy. Zvyšnú hlávku kapusty nasekajte nadrobno a vložte do veľkej misy. Pridajte trochu soli a premiešajte.
Krok 2
Čerstvé uhorky umyte a osušte papierovými utierkami. Odrežte konce. Uhorky nakrájajte pozdĺžne na štvrtiny, potom priečne na plátky hrubé asi 1 cm.
Krok 3
Strúčiky cesnaku ošúpeme a nasekáme veľmi jemne. Koreň zázvoru ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na jemnom alebo strednom strúhadle. Pridajte do misky s čínskou kapustou spolu s cesnakom a uhorkami.
Krok 4
Suroviny na šalát opeprite. Zľahka prešľaháme olivový olej so sójovou omáčkou. Výslednú zmes nalejte na ingrediencie šalátu a premiešajte. Podávajte.
UŽITOČNÉ RADY
Do šalátu z čínskej kapusty s uhorkou môžete pridať aj inú zeleninu, ale aj bylinky. Vhodné sú napríklad paradajky a sladká paprika. Pokiaľ ide o zeleninu, koriandr alebo petržlen by boli ideálne v šaláte.
MIMOchodom
Čínska kapusta nie je len chutný a príjemne osviežujúci produkt. Obsahuje viac vitamínu C ako veľa zeleniny a ovocia! Čínska kapusta je bohatá aj na vitamíny E, K, skupiny B, meď, fosfor, jód a železo. Skvelý dôvod, prečo jesť túto zeleninu pravidelne!