Jednoduché drvené uhorky

K receptu

Zlomené uhorky sú známym čínskym občerstvením po celom svete a u nás už veľmi populárne. Číňania takmer nikdy nejedia čerstvé uhorky, zvyčajne ich vyprážajú alebo dusia. A tento spôsob prípravy v tradičnej verzii dáva výsledok, ktorý chutí bližšie k nakladaným uhorkám. Ale pre vás a mňa je to stále šalát!

zložitosť: ľahko Kalórie: 120,34 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Pridať. čas: 1 hodina Použité: 2,13 g/7,61 g/11,00Žiadna tepelná úpravačínska kuchyňavečeravečeraObčerstvenieINGREDIENCIE NA 4 PORCIE400 g uhoriek 4 veľké stonky zelenej cibule (40 g) 1 malý zväzok koriandra (20 g) 2 cm čerstvého koreňa zázvoru 3-4 strúčiky cesnaku (15-20 g) 40 ml ryže, jablkového alebo vínneho octu 40 ml sóje omáčka 30 ml rastlinný olej 2 lyžičky l. cukor (10 g) 1 lyžička. soľ (5 g) 0,5 lyžičky. čerstvo mleté ​​čierne korenie (3 g) Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Zázvor a cesnak ošúpeme, nasekáme podľa potreby a vložíme do mixéra. Pridajte ocot, sójovú omáčku, rastlinný olej, soľ a korenie. Rozdrvte viac-menej do hladka – je možné, že zostanú malé kúsky.

Krok 2

Uhorky po jednej ukladajte na dosku pred seba a pomocou nejakého stredne ťažkého predmetu (palička na mäso, malý valček) uhorku rozlomte tak, aby po celej dĺžke praskla, ale nerozpadla sa.

Krok 3

Teraz nakrájajte uhorku priečne na kúsky asi 3 cm. Keď sú všetky uhorky pripravené, vložte ich do nádoby s vekom alebo zipsového vrecka so zipsom a zalejte zázvorovo-cesnakovou zmesou.

Krok 4

Veľmi jemne, ale dôkladne premiešajte, kým nebude každý kúsok pokrytý dresingom. Nechajte pri izbovej teplote 30 minút, potom, ak je to možné, ďalších 30–60 minút. vložte do chladničky. Ak nemáte čas, dajte ho na 5-7 minút do mrazničky. – tieto uhorky chutia najlepšie studené.

Krok 5

Pred podávaním jemne nakrájajte zelenú cibuľu a nahrubo nasekajte koriander. Vypustite väčšinu tekutiny z uhoriek a pridajte uhorky s bylinkami. Ihneď podávajte.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Ak máte doma tmavý sezamový olej, dochuťte si ním uhorky, urobí ich ešte chutnejšími.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik