Lekári odporúčajú: melón podporuje zdravie ciev a znižuje riziko ochorení

Lekári odporúčajú: melón podporuje zdravie ciev a znižuje riziko ochorení

Odborníci radia zaradiť melón do svojho každodenného jedálnička

V programe „Žite zdravo!“ Kardiológ na Channel One Herman Gandelman a oftalmológ Michail Konovalov hovoril o neočakávaných vlastnostiach melóna.

Kardiológ Gandelman poznamenal, že v 100 gr. melón obsahuje 60 % dennej hodnoty vitamínu C. „Vitamín C je rozhodujúci pre udržanie elasticity ciev. Nedostatok tohto vitamínu môže zvýšiť riziko mŕtvice,“ vysvetlil odborník.

Oftalmológ Konovalov povedal, že v 100 gr. Melóny obsahujú približne 60 % dennej hodnoty vitamínu A, ktorý je silným protirakovinovým činidlom. „Výskum ukazuje, že pravidelná konzumácia potravín bohatých na vitamín A znižuje pravdepodobnosť vzniku rakoviny žalúdka,“ zdôraznil oftalmológ.

Odborníci odporúčajú zaradiť melón do každodennej stravy na zlepšenie zdravia a prevenciu závažných ochorení.

Referencia: V zásade sa melón konzumuje surový, nakrájaný na plátky bez šupky. Melón sa tiež suší, suší a spracováva na melónový med, džem a kandizované ovocie. Melón obsahuje cukor, vitamíny A (karotén), C (kyselina askorbová) a P, kyselinu listovú, tuky, soli železa, draslík, sodík a vlákninu. Melón dobre uhasí smäd.

Dávnejšie sme písali, že odborník na výživu nám prezradil, čím takéto prejedanie Rusom hrozí.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik