Musat a brúsky nepomôžu: Nože brúsim iba týmto spôsobom, čepele sú veľmi ostré – rada od profesionálneho šéfkuchára

Musat a brúsky nepomôžu: Nože brúsim iba týmto spôsobom, čepele sú veľmi ostré – rada od profesionálneho šéfkuchára

Nepoškodzuje nože

Profesionálni kuchári nikdy nepoužívajú brúsne kamene alebo brúsne kamene na brúsenie nožov, pretože poškodzujú čepeľ. Ale ako potom môžete dosiahnuť dokonalú ostrosť kuchynského náradia? Publikácia BelNovosti uviedla, že využívajú majstrov svojho remesla.

Na správne brúsenie nožov sa používajú špeciálne brúsne plochy. Spravidla ide o tyče vyrobené z hustého nárazuvzdorného plastu s kovovým povrchom potiahnutým diamantom.

Pred ostrením musíte blok prilepiť obojstrannou páskou k okraju dosky stola. Potom niekoľkokrát prejdite nožom po povrchu. Potom bude nástroj veľmi ostrý. Týmto spôsobom je možné brúsiť aj iné nástroje.

Predtým sme vám povedali, prečo by ste si mali dať cesnak každý večer pod vankúš.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik