K receptu
Tento šalát s klobásou, uhorkou a vajcom, samozrejme, nemožno nazvať slávnostným, hoci jeho chuť veľmi nejasne pripomína obľúbený šalát Olivier každého. Vo všeobecnosti je pred vami veľmi zjednodušená verzia! Mimochodom, s ingredienciami sa môžete „pohrať“ do sýtosti, keď do šalátu pridáte napríklad kukuricu, hrášok, cibuľu alebo strúhaný syr. Vzali sme „základnú“ sadu (údená klobása, vajcia, čerstvé uhorky, bylinky, majonéza) a všetko dopadlo dobre. Upozornenie: Jedlo môžete nakrájať nielen na prúžky, ako je uvedené v recepte, ale aj na kocky. Zistili sme, že prvá možnosť je chutnejšia.
zložitosť: ľahko Kalórie: 397,03 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Pridať. čas: 15 min Použité: 16,93 g/34,24 g/4,59ŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEvajcia – 3 ks varená údená klobása – 250 g čerstvé uhorky – 300 g petržlen – 2 vetvičky kôpru – 2 vetvičky zelenej cibule – 1 stonkový cesnak – 2 strúčiky majonéza – 70 g soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier. RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si ingrediencie na šalát. V prvom rade si uvaríme vajíčka na tvrdo. Umyte ich a vložte do hrnca. Zalejte vodou a priveďte do varu. Varte 10 minút. Ochlaďte pod tečúcou vodou a vyčistite.
Krok 2
Uvarenú klobásu najprv nakrájame na tenké plátky, potom na pásiky. Preložíme do dostatočne veľkej misy, aby sa do nej zmestili všetky ingrediencie šalátu.
Krok 3
Uhorky umyte a osušte papierovou utierkou. Odrežte konce. Ak je šupka uhoriek hrubá, ošúpeme ju. Ovocie nakrájame na pásiky. Pridajte do misky s klobásou.
Krok 4
Umyte petržlen, kôpor a zelenú cibuľu a dobre osušte. Jemne nakrájajte. Vložte do misky s klobásou a uhorkami. Vajcia nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridajte tiež k zvyšku šalátových ingrediencií v miske.
Krok 5
Cesnak ošúpeme a pretlačíme lisom. Skombinujte s majonézou. Dochutíme soľou a korením. Miešajte. Výslednú omáčku pridajte do misky s prísadami. Miešajte. Vložte do šalátovej misy a podávajte.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ak nemáte radi pálivú chuť cesnaku a jeho vtieravú vôňu, do šalátu s klobásou, uhorkou a vajíčkom ho jednoducho nepridávajte: postačí veľké množstvo korenistých byliniek, aby pokrm nebol príliš fádny.
MIMOchodom
Kúpili ste si uhorky, ktoré sú pre váš šalát príliš veľké? Možno budete musieť odstrániť nielen šupku, ale aj semená! Ovocie rozrežte pozdĺžne na polovicu a pomocou lyžičky odstráňte stred.