K receptu
Uhorkové rolky so syrom a tuniakom sú veľmi elegantným jedlom, ktoré sa skvele hodí na každý sviatočný stôl alebo bežný obed. Zároveň sa minirolky vyrábajú z dostupných produktov a veľmi rýchlo. Najväčším problémom je nakrájanie uhoriek na tenké plátky, inak sa nebudú dať ľahko rolovať. A čím tenšie sú zelené cibuľové pierka a zlatšie sezamové semienka, tým krajšie a chutnejšie bude svetlé predjedlo s uhorkami, smotanovým syrom a konzervovaným tuniakom.
zložitosť: ľahko Kalórie: 379,63 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 20 min Použité: 23,03 g/28,93 g/6,06ObčerstvenieVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIEstredne veľké uhorky – 400 g smotany alebo tvarohu – 200 tuniakov vo vlastnej šťave – 1 konzerva (250 – 300 g) zelená cibuľa – 1 malý zväzok (20 – 30 g) nepražené sezamové semienka – 20 olivového oleja – 1 – 2 polievková lyžica. l.soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na uhorkové rolky so syrom a tuniakom nakrájajte uhorky pozdĺžne na pásiky s hrúbkou 6-7 mm. Pridajte trochu soli a korenia, nechajte pár minút postáť – uhorky by mali byť pružnejšie.
Krok 2
Konzervovaného tuniaka vložte do sitka a nechajte všetku tekutinu úplne odtiecť. Zelenú cibuľku nakrájajte na tenké plátky a časť odložte na ozdobu.
Krok 3
Tuniaka vymiešame s olivovým olejom a smotanovým syrom do hladka. Pridajte zelenú cibuľu a znova premiešajte. V prípade potreby dochutíme korením a soľou.
Krok 4
Prúžky uhorky osušte papierovými utierkami. Na každý prúžok položte náplň. Opatrne zvinieme do roliek. Rolky položíme kolmo na tanier. Ak plnka zostane, môžete ju dať do kopy na rolky.
Krok 5
Smažte sezamové semienka na suchej panvici za stáleho miešania 1-2 minúty. Rolky posypeme odloženou zelenou cibuľkou a sezamovými semienkami a pokvapkáme olivovým olejom. Ihneď podávajte.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Na tenké plátky uhoriek na rolky s tuniakovým syrom použite mandolínové strúhadlo. S týmto krájačom vyrobíte ultratenké pásiky z akéhokoľvek produktu.
UŽITOČNÉ RADY
Zelené bočné pásiky uhoriek, ktoré ostali po rezaní rezov, nevyhadzujte. Môžu byť nakrájané veľmi jemne a pridané do náplne roliek.
MIMOchodom
Na 100 g: bielkoviny 7,37 g (9,21 % dennej hodnoty) • tuky 12,42 g (13,80 %) • sacharidy 2,90 g (1,73 %) • kcal 148,30 (8,24 %) • sodík 276,58 mg (19,07 %) • cukor celkom 1,51 g 3,02 %) • EFA 4,94 g (24,70 %) • vláknina 0,53 g (1,77 %)