Uhorky v kečupe na zimu

K receptu

Navrhujeme, aby ste sa pokúsili pripraviť nakladané uhorky v kečupe na zimu: predjedlo sa ukáže ako veľmi originálne a mnohým sa páči. Recept je určený na trojlitrové zaváracie poháre, čo na experiment úplne stačí. Zdá sa nám však, že po prvom vyskúšaní budete uhorky takto nakladať určite viackrát. Okrem toho v tejto veci neexistujú žiadne zvláštne ťažkosti. Uhorky naukladajte do zaváracích pohárov s aromatickými listami ríbezlí a chrenu, cesnakom a kôprom, zalejte vriacou vodou, ktorú po 15 minútach sceďte a na jej základe uvarte marinádu. Potom už zostáva len poliať ovocie a zrolovať. Jednoduché a dosť rýchle!

zložitosť: priemer Kalórie: 19,30 kcal/porcia Porcie: 3 varenie: 1 hodina Použité: 0,73 g/0,11 g/3,97KonzervovaniePrázdneObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 3 PORCIEmalé čerstvé uhorky – 1,5 kg listy ríbezlí – 3 ks list chrenu – 1 ks kôpor „dáždniky“ – 4 ks petržlen – 3 vetvičky cesnaku – 6 strúčikov pitná voda – 1,5 l kečup – 6 polievkových lyžíc. l.soľ – 1,5 lyžice. l.cukor – 3 lyžice. l stolový ocot (9%) – 3 lyžice. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si poháre a viečka na uhorky v kečupe. Dôkladne ich umyte sódou bikarbónou a opláchnite. Sterilizujte akýmkoľvek pohodlným spôsobom. Nechajte úplne vyschnúť.

Krok 2

Uhorky, listy ríbezlí a chrenu, kôprové „dáždniky“ a petržlenovú vňať dobre osušte a rozložte ich na papierové utierky. Ošúpeme strúčiky cesnaku a nakrájame na polovice.

Krok 3

Nalejte pitnú vodu do hrnca a priveďte do varu. Do sterilizovaných pohárov vložte jeden kôprový dáždnik, list ríbezlí, tretinu listu chrenu a 4 polovice strúčika cesnaku.

Krok 4

Potom vložte uhorky do pohárov čo najtesnejšie. Navrchu sú zvyšné „dáždniky“ cesnaku. Naplňte vriacou vodou až po samý vrch. Zakryte sterilizovanými viečkami a nechajte 15 minút.

Krok 5

Vypustite vodu z pohárov na uhorky do čistého hrnca (môžete použiť špeciálne viečka s otvormi, pridajte kečup, soľ, cukor a premiešajte).

Krok 6

Vložte panvicu do výslednej zmesi na oheň a priveďte do varu. Varte jednu minútu. Nalejte stolový ocot, premiešajte polievkovou lyžicou a ihneď odstráňte z tepla.

Krok 7

Výslednú marinádu s kečupom nalejte do pohárov s uhorkami až po vrch. Zrolujte so sterilizovanými viečkami. Vyklopte na dvojito zloženú utierku a nechajte vychladnúť.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Uhorky v kečupe je možné sterilizovať v pohároch pre spoľahlivejšie skladovanie. Nalejte vodu do veľkého hrnca a na dno položte starý uterák. Zahrejte ho, kým sa nezohreje a umiestnite poháre s kečupom zakryté viečkami. Priveďte do varu a sterilizujte 15 minút. Doručiť a zrolovať.

MIMOchodom

Aký kečup si vybrať na výrobu nakladaných uhoriek podľa nášho receptu, je len na vás. Ak máte radi pikantnejšie chute, vezmite horúcu omáčku na jemné, klasickú paradajkovú omáčku.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik