Žiadne šmuhy ani odolné škvrny: hrnce z nehrdzavejúcej ocele budú žiarivo čisté, ak ich utriete týmto prípravkom – jednoduchá rada od skúsených čističov
Upratovanie kuchyne bude potešením
Nerezový riad vyzerá skvele len ihneď po kúpe, keď sa používa, zmatní, stratí lesk a objavia sa nepekné škvrny od vody.
Skúsení upratovači nám prezradili, ako sa správne starať o kovový riad. Ukázalo sa, že na odstránenie zložitých škvŕn je potrebné použiť trochu sóda alebo soľ. Prípravok jednoducho nanesiete na špongiu namočenú vo vode a škvrnu zotriete.
Jedáleň ocot dokonale obnovuje lesk. Po umytí ním mierne navlhčite vatový tampón a potrite panvicu, teraz však kuchynské náčinie neoplachujte.
Autor zenového kanála „Home Sweet Home“ a skúsený upratovač vysvetlili, že je lepšie pridať do octu rastlinný olej a utrieť hrnce krok za krokom.
„Najskôr namočte vatový tampón do oleja, utrite riad a potom zopakujte manipuláciu, ale s octom. Potom sa panvica musí opláchnuť pod tečúcou vodou. Olej vytvorí tenký film, ktorý bude chrániť pred pruhmi,“ napísal čistič.
Odkaz: Hlavnou výhodou nehrdzavejúcej ocele je, že na povrchu riadu vytvára tenký, ale pomerne silný oxidový film, ktorý zabraňuje zničeniu produktu a predlžuje jeho životnosť.
Predtým autori portálu „Khibiny.ru“ našli originálne využitie misy – už to nerobia.