K receptu
Nie nadarmo sa tento mišuch so zemiakmi nazýva „tím“: skutočne kombinuje obrovské množstvo produktov – mäso a klobásy, zeleninu a uhorky. A musím povedať, že výsledkom je polievka s veľmi originálnou chuťou, ktorá robí príjemný dojem na každého, kto ju vyskúšal. Najneočakávanejšou ingredienciou v maškrte so zemiakmi je snáď sladká paprika. Jeho použitie považujeme za celkom opodstatnené: dodáva polievke osobité, pikantné tóny a veľmi jemne podčiarkuje charakteristickú kyslastú chuť pokrmu.
zložitosť: priemer Kalórie: 423,90 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina 15 minút Pridať. čas: 15 min Použité: 25,85 g/18,99 g/36,44ruská kuchyňavečerapolievkaVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEzeleninový vývar 4 lhovädzia dužina 400 gzemiak 400 gsladká paprika 1 kuscibule 1 kusmrkva 2 ks.kyslé uhorky 2 ks.olivy 70 gkapary 30 golivový olej 2 polievkové lyžice.cesnak 3 klinčekyparadajkový pretlak 3 polievkové lyžice.bobkový list 1 kuscitrón na servírovanie ochutnaťsoľ, mleté korenie ochutnať Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si suroviny na maškrtu so zemiakmi. Hovädzie mäso, slaninu, klobásu a prsia nakrájame na pásiky. Sladká paprika, odstraňovanie semien a membrán, nakrájaná na kocky. Ošúpte a nakrájajte cibuľu.
Krok 2
Zemiaky a mrkvu umyte na solyanku, ošúpte a nakrájajte na kocky. Ošúpte uhorky a ak sú plody veľké, odstráňte semená. Dužinu nakrájame na kocky.
Krok 3
V hrnci rozohrejeme olej, pridáme slaninu a na miernom ohni opekáme 3 minúty. Pridajte všetku pripravenú zeleninu, okrem zemiakov a uhoriek, potom za stáleho miešania smažte, kým nezhnedne.
Krok 4
Cesnak ošúpeme a nasekáme. Pridajte do hrnca so zeleninou a smažte 2 minúty. Pridajte paradajkovú pastu, pridajte trochu soli a korenia a varte 5 minút.
Krok 5
Výsledné vyprážanie vložte do hrnca a naplňte vývarom. Privedieme do varu, pridáme mäso, údeniny a bobkový list. Varíme prikryté 45 minút.
Krok 6
Pridáme nakrájané zemiaky s kyslou uhorkou, olivy a kapary. Soľ a korenie podľa chuti. Varte ďalších 15 minút na miernom ohni pod pokrievkou. Pred podávaním pridajte na každý tanier solyanky plátok citróna.
UŽITOČNÉ RADY
Hodgepodge so zemiakmi je skvelý na obed po dlhých sviatkoch: obsahuje veľa zeleniny, ktorá pomôže odstrániť škodlivé látky.
MIMOchodom
Hotovú maškrtu so zemiakmi zatvoríme pokrievkou a necháme na horúcom, vypnutom sporáku 15-20 minút. Počas tejto doby polievka nevychladne, ale jej chuť bude bohatšia.