K receptu
Dusené cherry paradajky oslovia nielen fanúšikov vegánskych jedál. Môžu sa podávať teplé alebo studené. Čerešne sú chutné samé o sebe, no ešte chutnejší je olej, v ktorom sa paradajky dusia. Môžete si do nej namáčať chlieb alebo ňou poliať inú zeleninu ako omáčku. A trochu oleja si môžete odložiť na dochutenie zeleného miešaného šalátu.
zložitosť: priemer Kalórie: 372,31 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 50 min Pridať. čas: 12 h Použité: 2,15 g/36,52 g/9,07Dusenie, chradnutievečeravečeraObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyNový rokVianoceINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍ600 g pestrofarebných cherry paradajok 2 veľké hlávky cesnaku (120 – 140 g) 5 – 6 vetvičiek čerstvého tymiánu (alebo 1 ČL sušeného) 5 – 6 vetvičiek čerstvého rozmarínu (alebo 1 ČL sušeného) 300 ml rastlinného oleja 1 ČL . l. mletá sladká paprika, voliteľne údená 1 lyžička. hrubá soľ hrubo mleté čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na prípravu lahodného vegánskeho jedla nakrájajte polovicu všetkých cherry paradajok na polovicu (lepšie je zobrať väčšie a menšie nechať celé).
Krok 2
Cesnak zľahka rozdrvíme a ošúpeme, nekrájame.
Krok 3
Nalejte olej do hrnca alebo hrnca s hrubým dnom. Do oleja pridajte cesnak a bylinky, ktoré rozdeľte na menšie vetvičky. Umiestnite na strednú teplotu, zahrievajte 5 minút.
Krok 4
Vložte všetky paradajky do oleja a nechajte na miernom ohni 30-40 minút. Odstráňte z tepla, pridajte papriku a soľ, premiešajte. Úplne vychladnúť. Vložíme do chladničky lúhovať aspoň 12 hodín, najlepšie 48 hodín.
MIMOchodom
Tieto paradajky vyzerajú veľmi dobre na čiernom chlebe bruschetta spolu s plátkom čerstvej paradajky posypaným kryštálmi hrubej soli.