K receptu
Ako variť zemiakovú polievku s bravčovým mäsom v lotyštine? Veľmi jednoduché a hlavne rýchle! Vývar nie je potrebné variť: predsmažené kúsky bravčového mäsa dodajú polievke bohatosť. To znamená, že najprv podusíte dusené mäso a zeleninu a potom pridáte nakrájané zemiaky a vodu. No, aby bola jej chuť pikantnejšia, na samom konci varenia polievky pridajte kyslé uhorky a petržlenovú vňať. Ak chcete, dochuťte si rascou: v lotyšskej kuchyni je veľmi obľúbená. Vo všeobecnosti to skúste: bude to prinajmenšom zaujímavé!
zložitosť: ľahko Kalórie: 425,34 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina 30 minút Pridať. čas: 5 min Použité: 18,84 g/30,52 g/18,64VarenievečerapolievkaVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEbravčová dužina 400 gstredne veľké zemiaky 3 ks.kyslé uhorky 2 ks.stredne veľká mrkva 1 kusstredne veľká cibuľa 1 kuskoreň petržlenu 1 kuspetržlen 2 pobočkyrastlinný olej 2 polievkové lyžice.mleté čierne korenie ochutnaťsoľ ochutnať Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si všetky ingrediencie na polievku. Bravčové mäso nakrájame na malé plátky. Zahrejte rastlinný olej v hrnci s hrubými stenami. Pridajte mäso a za stáleho miešania opečte zo všetkých strán do zlatista.
Krok 2
Koreň mrkvy a petržlenu ošúpeme a nakrájame na prúžky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na polovičné kolieska. Do panvice s mäsom nalejte 300 ml horúcej vody. Pridajte mrkvu, cibuľu a koreň petržlenu. Dusíme na miernom ohni 30 minút.
Krok 3
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na pásiky. Pridajte na panvicu so zeleninou a mäsom. Zalejte 2 litrami pitnej vody a na prudkom ohni priveďte do varu. Varte 15 minút.
Krok 4
Nakladané uhorky nakrájajte na pásiky (ak sú veľké, ošúpte ovocie). Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno, najprv odstránime hrubé hrubé stonky.
Krok 5
Do takmer hotovej polievky pridáme kyslé uhorky a petržlenovú vňať. Soľ a korenie podľa chuti. Zemiakovú polievku varte na miernom ohni ďalších 5 minút. Nalejte na taniere a podávajte.
MIMOchodom
Pred podávaním túto polievku so zemiakmi a bravčovým mäsom necháme na vypnutom sporáku s pevne zatvoreným vekom aspoň 10 minút: pokrm bude bohatší.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ak chcete pridať príjemné údené tóny chuti lotyšskej zemiakovej polievky, opečte bravčové mäso s pridaním na kocky nakrájanej slaniny alebo hrude (doslova 50 gramov).