Cukrovinka z egreše a červenej cibule

Cukrovinka z egreše a červenej cibule

Môj magnet K receptu

Na slané jedlá je možné použiť takmer akékoľvek bobule. Napríklad cukrovinka z egreše a červenej cibule je výborným doplnkom k mäsovým pochutinám aj k syrom. Príprava trvá niečo vyše hodiny, no ak ho zabalíte do čistých suchých pohárov s pevným uzáverom, dá sa skladovať aj dlho. Egreše sú vhodné, pretože ich, podobne ako iné drobné bobule, netreba dlho pripravovať. Zostávajúce krátke stonky sa z nej dajú celkom jednoducho odtrhnúť, potom už zostáva len poriadne opláchnuť a vysušiť. A môžete to dať do panvice. Na prvý pokus si kúpte plesňový syr na cukrovinky: brie, hermelín a dorblu. Namáčajte kúsky jeden po druhom a podeľte sa o svoje dojmy so svojimi blízkymi.

zložitosť: priemer Kalórie: 225,69 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 h 10 min Použité: 1,40 g/0,64 g/57,45PrázdneINGREDIENCIE NA 4 PORCIE700 g egrešov 250 g hnedého cukru 250 ml jablčného octu 1 veľká červená cibuľa 2–3 cm koreň zázvoru 2 ČL. horčičné semienko soľ čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cibuľu nakrájame na malé kocky. Nastrúhajte zázvor. Egreše roztriedime a zbavíme stopiek.

Krok 2

Do veľkého hrnca s hrubým dnom vložte egreše a cibuľu, pridajte cukor, soľ, korenie, zázvor a horčicu. Pridajte jablčný ocot a na silnom ohni priveďte do varu. Znížte teplotu na minimum, prikryte a varte 35–40 minút.

Krok 3

Cukrovinky ochlaďte 10–15 minút, potom preneste do suchých sklenených nádob s hermeticky uzavretými viečkami. Uchovávajte v chladničke 2 týždne.

MIMOchodom

Na 100 g: bielkoviny 0,76 g (0,95 % denná hodnota) • tuky 0,44 g (0,49 %) • uhľohydráty 31,48 g (18,74 %) • kcal 129,95 (7,22 %) • sodík 130,78 mg (9,02 %) • cukor celkom 23,71 g 47,42 %) • EFA 0,03 g (0,15 %) • vláknina 3,03 g (10,10 %)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik