Broskyňový džem s kardamónom a muškátovým orieškom

Broskyňový džem s kardamónom a muškátovým orieškom

Broskyňový džem s kardamónom K receptu

Zástupkyňa šéfredaktora časopisu Gastronom Marianna Orlinková prezrádza recept na jemný džem zo šťavnatých broskýň s aromatickým korením.

zložitosť: ľahko Kalórie: 192,02 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 1 hodina 30 minút Použité: 0,53 g/0,10 g/47,89PrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1,3 kg broskýň alebo nektáriniek 1 kg cukru 8–10 strukov kardamónu 1 kvet muškátového orieška alebo 1/5 muškátového orieška Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Broskyne/nektárinky prekrojte na polovicu a polovice otáčajte v opačných smeroch, aby ste ich oddelili. Odstráňte jamku. Broskyne nakrájajte na 8-12 kúskov, v závislosti od veľkosti a vložte do hrnca.

Krok 2

Broskyne zasypeme cukrom a necháme 15 minút odstáť. – Nech vám dajú šťavu.

Krok 3

Do panvice pridajte rozdrvené struky kardamónu a muškátový oriešok (alebo nasekaný muškátový oriešok).

Krok 4

Na miernom ohni privedieme do varu a za mierneho miešania varíme 15 minút. Vložte do sterilizovaných pohárov a podľa potreby uzavrite.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik