Džem z čerešní a červených ríbezlí

Džem z čerešní a červených ríbezlí

Džem z čerešní a červených ríbezlí K receptu

Záhradné bobule – aké sú chutné a koľko úsilia je potrebné na ich pestovanie. Vedia však o týchto ťažkostiach niečo deti a vnúčatá? Nechajte ich aspoň trochu posnažiť sa pripraviť tento džem z rubínovej višne a červených ríbezlí.

zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 1 hodinaVareniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 vanilkový struk 1 kg cukru 1 kg červených ríbezlí 1 kg čerešní Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Vanilkové semienka pomelieme s cukrom.

Krok 2

Ríbezle a polovicu cukru priveďte na miernom ohni do varu a varte 15 minút.

Krok 3

Odstráňte kôstky z čerešní.

Krok 4

V samostatnej panvici zohrievajte spolu so zvyšným cukrom 3-5 minút.

Krok 5

Pridajte k ríbezliam, jemne premiešajte a priveďte do varu. Varte 2-3 minúty.

Krok 6

Rozdeľte do 2 pohárov. Utesnite a otočte hore dnom, kým úplne nevychladne.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik