Džem z čerešní a červených ríbezlí
K receptu
Záhradné bobule – aké sú chutné a koľko úsilia je potrebné na ich pestovanie. Vedia však o týchto ťažkostiach niečo deti a vnúčatá? Nechajte ich aspoň trochu posnažiť sa pripraviť tento džem z rubínovej višne a červených ríbezlí.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 1 hodinaVareniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 vanilkový struk 1 kg cukru 1 kg červených ríbezlí 1 kg čerešní Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Vanilkové semienka pomelieme s cukrom.
Krok 2
Ríbezle a polovicu cukru priveďte na miernom ohni do varu a varte 15 minút.
Krok 3
Odstráňte kôstky z čerešní.
Krok 4
V samostatnej panvici zohrievajte spolu so zvyšným cukrom 3-5 minút.
Krok 5
Pridajte k ríbezliam, jemne premiešajte a priveďte do varu. Varte 2-3 minúty.
Krok 6
Rozdeľte do 2 pohárov. Utesnite a otočte hore dnom, kým úplne nevychladne.