Hruškový džem s jablkovou šťavou
K receptu
Čo s nimi môžeme robiť počas sezóny jabĺk? Úplne vyčerpaní ho už nemôžeme ani zdvihnúť zo zeme alebo zo stromu. Ale jablková šťava je posvätná vec. Nemôžete si pomôcť, ale urobiť to! A ak je ho priveľa, urobte z neho džem. Napríklad z hrušiek.
zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 1 hodina 30 minút Pridať. čas: 24 hodínVareniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 kg malých pevných okorenených hrušiek 800 g cukru 300 ml filtrovanej jablkovej šťavy polovica citróna Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Hrušky ošúpeme, prekrojíme na polovice a zbavíme jadrovníkov. Nakrájajte na stredné kúsky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a pridáme cukor. Misou niekoľkokrát pretrepte, aby sa cukor rovnomerne rozložil. Vložte do chladničky na 24 hodín.
Krok 2
Preneste obsah misky do hrnca. Pridáme jablkovú šťavu a na miernom ohni dusíme do zhustnutia. Utesnite a otočte hore dnom, kým úplne nevychladne.