Melónový džem

Melónový džem

Melónový džem K receptu

Kto by nemal rád melón? Len ten, kto miluje melón viac ako ona! Ale milujeme oboje a dá sa to aj bez chleba. Aj keď… Kúsok bagety vôbec nezaškodí, keď sa z melóna vyrába úžasný aromatický džem.

zložitosť: ľahko Kalórie: 67,26 kcal/porcia Porcie: 67 varenie: 1 hodina Použité: 0,09 g/0,05 g/16,73VareniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 67 PORCIÍ1 kg melónovej dužiny, kvalitnejšie ako mlieko JZD 1 kg cukru 50 g hnedého cukru 500 g lahodnej pitnej vody šťava z polovice citróna polovica vanilkového struku Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Melón nakrájajte na stredné kúsky.

Krok 2

Z hnedého cukru a vody pripravte sirup. Blanšírujte melón v tomto sirupe 10-15 minút.

Krok 3

Pridajte cukor a citrónovú šťavu. Džem uvaríme na požadovanú konzistenciu. Na úplný koniec pridajte vanilkové semienka. Hotový džem rozdelíme do dvoch pohárov. Utesnite a otočte hore dnom, kým úplne nevychladne.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik