K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 3 varenie: 2 hodinyVarenieVečeraVečeraPrázdneObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetKarnevalNový rokINGREDIENCIE NA 3 PORCIE1 kg stredne veľkých uhoriek 300 ml jablčného octu 130 g soli 30 g medu 2–3 vetvičky estragónu 6 púčikov klinčekov 3 škatuľky kardamónu 1 ČL. čierne a nové korenie 3 bobkové listy Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Skontrolujte, či uhorky nie sú horké, odrežte tmavší koniec každej uhorky a ochutnajte. Ak ju máte, túto uhorku radšej nepoužívajte – zničí vám celý téglik.
Krok 2
Uhorky prekrojíme pozdĺžne na polovice a malou lyžičkou opatrne vyškrabeme semienka.
Krok 3
Uhorky nakrájajte na plátky hrubé asi 1,5 cm. Kardamón a oba druhy korenia zľahka rozdrvte v mažiari bez toho, aby ste boli príliš horliví.
Krok 4
Zahrejte do varu 1,8 litra pitnej vody spolu s klinčekmi, kardamónom, novým korením, čiernym korením, bobkovým listom, medom a soľou. V pohode.
Krok 5
Stonky estragónu poriadne rozdrvte, aby sa uvoľnili éterické oleje, do marinády pridajte pár lístkov. Nalejte ocot a premiešajte.
Krok 6
Uhorky vložte do sterilizovaných pohárov, preložených kúskami vetvičiek estragónu. Nalejte marinádu, zatvorte viečkami a nechajte 1 mesiac marinovať na chladnom mieste.