Nakladané uhorky na sendviče

K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 3 varenie: 2 hodinyVarenieVečeraVečeraPrázdneObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetKarnevalNový rokINGREDIENCIE NA 3 PORCIE1 kg stredne veľkých uhoriek 300 ml jablčného octu 130 g soli 30 g medu 2–3 vetvičky estragónu 6 púčikov klinčekov 3 škatuľky kardamónu 1 ČL. čierne a nové korenie 3 bobkové listy Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Skontrolujte, či uhorky nie sú horké, odrežte tmavší koniec každej uhorky a ochutnajte. Ak ju máte, túto uhorku radšej nepoužívajte – zničí vám celý téglik.

Krok 2

Uhorky prekrojíme pozdĺžne na polovice a malou lyžičkou opatrne vyškrabeme semienka.

Krok 3

Uhorky nakrájajte na plátky hrubé asi 1,5 cm. Kardamón a oba druhy korenia zľahka rozdrvte v mažiari bez toho, aby ste boli príliš horliví.

Krok 4

Zahrejte do varu 1,8 litra pitnej vody spolu s klinčekmi, kardamónom, novým korením, čiernym korením, bobkovým listom, medom a soľou. V pohode.

Krok 5

Stonky estragónu poriadne rozdrvte, aby sa uvoľnili éterické oleje, do marinády pridajte pár lístkov. Nalejte ocot a premiešajte.

Krok 6

Uhorky vložte do sterilizovaných pohárov, preložených kúskami vetvičiek estragónu. Nalejte marinádu, zatvorte viečkami a nechajte 1 mesiac marinovať na chladnom mieste.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik