Sendviče z tresčej pečene: prečo sú ideálnou možnosťou občerstvenia

Sendviče z tresčej pečene: prečo sú ideálnou možnosťou občerstvenia

Sendviče z tresčej pečene: prečo sú ideálnou možnosťou občerstvenia

Sendviče s treskou pečeňou ideálne na raňajky, večeru, obed alebo len olovrant. Chutné, uspokojujúce a pečeň má tiež veľa výhod!

Treska pečeň

O čom budeme hovoriť v článku:

  • Aký chlieb použiť na sendviče s treskou pečeňou
  • Slávnostné chlebíčky s treskou pečeňou
  • Sendviče s treskou pečeňou na každý deň
  • S čím sa treska pečeň hodí do sendvičov?
  • Olej z tresčej pečene: ako používať
  • Výhody tresčej pečene
  • Recepty na úžasné chlebíčky: na každý deň, aj na sviatok
  • Sendvič s treskou pečeňou a smotanovým syrom
  • Sendvič s treskou pečeňou a vajcom
  • Sendvič s treskou pečeňou a kyslou uhorkou
  • Horúci sendvič s treskou pečeňou
  • Nátierka z tresčej pečene na chlebíčky a chlebíčky

Sendvič z tresčej pečene univerzálny vojak. Môžu byť úplne každodenným jedlom, alebo môžu ozdobiť sviatočný stôl. bufet aj a la banket. Ak chcete pripraviť chutné sendviče, má zmysel dodržiavať niektoré pravidlá.

Aký chlieb použiť na sendviče s treskou pečeňou

Na sendviče s treskou pečeňou sa hodí akýkoľvek chlieb.
Na sendviče s treskou pečeňou sa hodí akýkoľvek chlieb.

Treska pečeň výrobok je mastný a jemný, to je potrebné vziať do úvahy pri výbere chleba. Napríklad, ak chcete urobiť malé sendviče, neberte si tradičnú francúzsku bagetu alebo taliansku ciabattu, kde je v striedke veľa dier. náplň cez ne prepadne. Vezmite hustý chlieb. Ale to neznamená, že bageta alebo ciabatta sa vôbec nedajú použiť je to možné, ale na veľké sendviče, najmä uzavreté, kde chlieb nekrájate na plátky, ale vezmete veľký kus a prekrojíte ho vodorovne Vďaka kôrke plnka nikam neutečie.

Ak je chlieb sýty alebo len veľmi mäkký, je lepšie ho vyprážať Je to chutné a lepšie si zachová svoj tvar.

Okrem tohto pravidla neexistujú žiadne obmedzenia. Môžete použiť:

  • chlieb bez ražného droždia so semienkami
  • Borodino alebo Riga
  • biely bochník alebo tehla
  • toastový chlieb (najlepšie opečený)
  • brioškové buchty
  • pita (vrátane sušenia a krájania na kúsky)

Ak nevyprážate mäkký chlieb, uistite sa, že je kúsok dostatočne hrubý tenká strúhanka sa môže rýchlo nasýtiť šťavou/olejom z treščej pečene, čo spôsobí, že sa sendvič rozpadne.

Slávnostné chlebíčky s treskou pečeňou

Sendviče s treskou pečeňou na dovolenku sa líšia prezentáciou a dodatočnými dekoráciami
Sendviče s treskou pečeňou na dovolenku sa líšia prezentáciou a dodatočnými dekoráciami

Ako sa líšia od bežných na každý deň? Samozrejme podávaním. Po prvé, veľkosť. Na sviatočnom stole máte ešte veľa iného jedla, však? Potom sa zľutujte nad svojimi hosťami, urobte malé sendviče na tenkých plátkoch bagety, Borodinsky alebo iný ražný chlieb. Dokonca aj sušienky alebo len kúsky chleba o veľkosti sústa sa hodia. Náplň do týchto sendvičov, alebo, ako to teraz nazývame „topping“, môže obsahovať čokoľvek okrem samotnej pečene. vyberte si z receptov na našej stránke, ktorý chcete. A vzhľad môže byť buď homogénny (paštéta) alebo mini-šalát s kúskami. Ale určite by tam mala byť dekorácia. Aký je dobrý spôsob, ako ozdobiť takéto sviatočné sendviče? Niečo, čo vyniká farebne a dobre sa hodí k hlavným produktom:

  • kruhy malých uhoriek, čerstvé alebo nakladané
  • kapary-olivy
  • plátky reďkovky
  • prúžky viacfarebnej sladkej papriky
  • malé zelené listy (najlepšie zeler, kôpor a bazalka)
  • polovica prepeličích vajec
  • kaviár (červený, šťukový, viacfarebný kaviár z lietajúcich rýb)
  • Šalát z morských rias Chuka

Sendviče s treskou pečeňou na každý deň

„Každodenné“ sendviče z tresčej pečene zvyčajne používajú vajcia a majonézu. Teda 3 veľmi sýte, skôr mastné jedlá, plus chlieb. Aby boli takéto chlebíčky lepšie stráviteľné a prospešné, určite ich jedzte so zeleným šalátom: napríklad listy šalátu + uhorky + reďkovky + citrónová šťava + soľ a korenie.

Majonézu môžeme nahradiť nízkotučným tvarohom (treba dochutiť soľou a korením) alebo zmesou uvareného žĺtka (odobraného z jedného vajíčka uvareného na natieranie) a horčice.

S čím sa treska pečeň hodí do sendvičov?

Treska pečeň v sendvičoch sa kombinuje s rôznymi potravinami
Treska pečeň v sendvičoch sa kombinuje s rôznymi potravinami

Pečeň sama o sebe má jemnú a roztierateľnú konzistenciu, takže v zásade je lepšie kombinovať ju buď s výrobkami podobnej textúry, alebo naopak s niečím kontrastným, chrumkavým a tvrdým.

Medzi podobné produkty patria:

  • vajcia (varené natvrdo, vo vrecúšku, praženica, omeleta)
  • tvaroh alebo smotanový mäkký syr
  • majonéza
  • hustý jogurt (labane)

Medzi kontrastné patria:

  • uhorky
  • reďkovka/daikon
  • sladká paprika
  • zeler
  • chrumkavé listy šalátu
  • čerstvá cibuľa

Treska pečeň sa navyše hodí k pikantným a pikantným prísadám:

  • kapary
  • olivy
  • nakladané uhorky
  • nakladané jalapeno
  • nakladaná cibuľa

Olej z tresčej pečene: ako používať

Olej z tresčej pečene nevyhadzujte: môžete s ním pripraviť veľa chutných jedál
Olej z tresčej pečene nevyhadzujte: môžete s ním pripraviť veľa chutných jedál

Olej, v ktorom tresčia pečeň pláva v tégliku a ktorý niekedy váži viac ako samotné množstvo pečene (a preto je veľmi drahý!), sa jednoznačne podceňuje. Vo väčšine prípadov sa jednoducho vyhodí. Ale na jeho základe sa dajú robiť výborné dresingy do rybích šalátov (vrátane domácej majonézy), pridávať ho do rybích rezňov a fašírok, rolovať v ňom krutóny a piecť rybie polievky, používať ho do hustých dipov (namáčacích omáčok) s prídavkom tuniaka resp. ružový losos. Lahodné maslo nevyhadzujte! Jednoducho ju sceďte od korenia (často obsahuje zrnká korenia a kúsky bobkových listov), ​​nalejte do sklenenej nádoby s tesniacim uzáverom a uložte do chladničky na 10 dní.

Výhody tresčej pečene

Zdá sa, že aj moderné deti vedia o výhodách rybieho oleja pre naše telo. Treska pečeň je jedným z hlavných zdrojov jej výroby. Treska pečeň je bohatá na vitamíny a minerály nevyhnutné pre naše telo. Obsahuje celú sadu vitamínov B, vitamíny A, C, E a D. Pečeň obsahuje veľa užitočnej kyseliny nikotínovej, železa, fluóru, jódu, fosforu, horčíka, niklu, sodíka a medi. Ale hlavné bohatstvo tresčej pečene Omega-3 nenasýtené mastné kyseliny.

Treska pečeň Pomerne ťažký produkt, odporúčané množstvo na deň nie viac ako 50 g.

Recepty na úžasné chlebíčky: na každý deň, aj na sviatok

Sendvič s treskou pečeňou a smotanovým syrom

Je to veľmi sýty sendvič a najlepšie je jesť ráno. Poriadne ju prežúvali a zapíjali lahodným zeleným čajom. A na prácu či štúdium vám výsledný prísun energie vystačí až do neskorého obeda!

Sendvič s treskou pečeňou a smotanovým syrom
Sendvič s treskou pečeňou a smotanovým syrom

12 porcie

  • 2 veľké hrubé krajce kváskového chleba, najlepšie so semienkami
  • 1 konzerva celej tresčej pečene (175180 g)
  • 45 polievkových lyžíc. l. mäkký tvaroh
  • 2 veľké vajcia C0
  • 1 polievková lyžica. l. maslo alebo olej z tresčej pečene
  • soľ
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie
  1. Ak chcete, opečte chlieb v hriankovači alebo panvici. alebo to nechajte tak. Otvorte nádobu a položte tresčiu pečeň na pokrčené papierové utierky, aby ste z nich vypustili prebytočný olej. Pečeň nakrájame na plátky priamo na papierové utierky a ochutíme korením.
  2. Chlieb natrieme smotanovým syrom.
  3. Vajíčka zľahka rozšľaháme so soľou. Postavte panvicu alebo malý kastról na mierny oheň a pridajte olej tak, aby sa dno príliš nerozpálilo. Vlejte vajcia a smažte za stáleho miešania drevenou vareškou, kým vajcia nestuhnú. Nevysušte to! Vajcia by mali zostať veľmi jemné.
  4. Vajcia položte na tvaroh a na vrch poukladajte plátky tresčej pečene. Ihneď podávajte.

Sendvič s treskou pečeňou a vajcom

Zdá sa, že takéto chlebíčky robili aj naše prababičky. A všetci ich milovali. A urobili správnu vec dva alebo tri produkty a na stole je skutočná dovolenka!

Sendvič s treskou pečeňou a vajcom
Sendvič s treskou pečeňou a vajcom

45 porcií

  • 1 malý bochník chleba Borodino
  • 1 konzerva tresčej pečene (175180 g)
  • 4 vajcia
  • 3 polievkové lyžice. l. majonéza
  • 1 lyžička. horčica, voliteľné
  • zelená alebo červená cibuľa, voliteľné
  • soľ
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie
  1. Chlieb Borodino nakrájajte na plátky. Ak chcete, vysušte ho.
  2. Vajcia uvaríme na tvrdo, 9 minút. Ošúpte, odložte 2 žĺtky, všetko ostatné nakrájajte nadrobno.
  3. Otvorte nádobu a položte tresčiu pečeň na pokrčené papierové utierky, aby ste z nich vypustili prebytočný olej. Pečeň nakrájame na plátky priamo na papierové utierky a ochutíme korením.
  4. Zmiešajte pár plátkov tresčej pečene, odložené žĺtky, horčicu a majonézu a korenie. Roztlačte vidličkou do hladka. Zmiešame s nasekanými vajíčkami.
  5. Ak používate cibuľu, nakrájajte ju nadrobno a pridajte do zmesi. To všetko je možné pripraviť vopred, niekoľko hodín pred podávaním a uložiť do chladničky pod fóliou.
  6. Zmes položte na chlieb Borodino s plátkami tresčej pečene. Ihneď podávajte.

Sendvič s treskou pečeňou a kyslou uhorkou

Takýmto chlebíkom môže byť len chlebíček, celkom nevinný a pripravený pre deti. Alebo to môže byť vynikajúce občerstvenie pre vodku, tequilu a iné silné alkoholické nápoje.

Sendvič s treskou pečeňou a kyslou uhorkou
Sendvič s treskou pečeňou a kyslou uhorkou

24 porcie

  • 1 konzerva tresčej pečene (175 – 180 g)
  • 4 plátky bieleho chleba
  • 2 stredne chrumkavé uhorky
  • 12 malé čerstvé uhorky
  • 2 veľké vajcia C0
  • soľ
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie
  1. Vajcia uvaríme na tvrdo, 9 minút. Ošúpeme a nasekáme nadrobno.
  2. Nakladané uhorky nakrájame na malé kocky. Ak je šupka tvrdá, je lepšie ju olúpať. Nakrájajte kôpor, ak ho používate.
  3. Zmiešajte vajcia, kyslé uhorky a kôpor. Otvorte konzervu a vidličkou napichnite tresčiu pečeň priamo do vaječnej zmesi. Pečeň jemne roztlačte vidličkou, kým nezostanú kúsky. Okoreníme a premiešame.
  4. Vzniknutú zmes natrieme na chlieb. Čerstvé uhorky nakrájame na tenké plátky, posolíme a poukladáme na sendviče. Ihneď podávajte.

Poznámka pre hostiteľku

Ak tieto chlebíky podávate ako predjedlo s vodkou, môžete uhorky posypať štipkou sušených čili vločiek.

Horúci sendvič s treskou pečeňou

Najtradičnejšia kombinácia: treščia pečeň a varené vajíčko. Rozdiel je len v jednom Toto vajce je sotva prepečené, žĺtok nie je stuhnutý a dobre sa hodí k chrumkavej opečenej kôre ciabatty.

Horúci sendvič s treskou pečeňou
Horúci sendvič s treskou pečeňou

3 porcie

  • 1 stredná ciabatta
  • 1 konzerva tresčej pečene (175 – 180 g)
  • 3 veľké vajcia C0
  • 6 polievkových lyžíc. l. obilný tvaroh v smotane
  • maslo
  • soľ
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie
  • listy šalátu na ozdobu
  1. Vajcia dáme do hrnca s jemne vriacou, silne osolenou vodou. Varte presne 7 minút. Vložte do ľadovej vody na 1 minútu. Starostlivo vyčistite.
  2. Ciabattu prekrojíme priečne na 3 rovnaké časti. Teraz každú časť rozrežte vodorovne na polovicu, nie celú, aby sa otvárala ako kniha.
  3. Vnútro ciabatty vymastíme maslom a opečieme na suchej panvici reznou stranou nadol do zlatista.
  4. Otvorte nádobu a položte tresčiu pečeň na pokrčené papierové utierky, aby ste z nich vypustili prebytočný olej. Pečeň nakrájame na plátky priamo na papierové utierky a ochutíme korením.
  5. Položte 2 polievkové lyžice na každý kúsok ciabatty (spodná polovica). l. tvaroh a pečeň. Zatvorte a zohrievajte v panvici s pokrievkou 2 minúty.
  6. Vložte polovice vajec do sendviča a…
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik