Slivkový a paradajkový džem

Slivkový a paradajkový džem

Slivkový a paradajkový džem K receptu

Pre milovníkov indického chutney a cibuľovej marmelády – slivkovo-paradajkový džem. Môže sa použiť pri podávaní mäsa alebo tučných rýb alebo podávať na hriankach so syrom a vínom. Aké chutné jedlo to bude…

zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 2 hodinyVareniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 1 PORCIU2 kg maďarských sliviek 1 kg mäsitých malých paradajok, najlepšie slivkových 1 kg cukru Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Paradajky zalejeme malým množstvom pitnej vody. Zakryté zahrievame do zmäknutia. Odstráňte z tepla. Preložíme na sitko a paradajky potrieme drvičom.

Krok 2

Slivky prekrojíme na polovice a odstránime kôstky.

Krok 3

Paradajkový pretlak dáme do čistého hrnca a pridáme slivky. Varte na miernom ohni 25-30 minút.

Krok 4

Pridajte cukor, premiešajte a varte ďalších 30 minút. Utesnite a otočte hore dnom, kým úplne nevychladne.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik