Broskyňovo-medový džem
gastronóm 13. júla 2015 K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 1 varenie: 1 hodina 50 minútBlenderVarenieKonzervovanieRaňajkyPopoludňajšie občerstveniePrázdneDetské menuINGREDIENCIE NA 1 PORCIU2 kg zrelých broskýň 400 g kvetového medu 2 vanilkové struky Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Do veľkého hrnca zalejte vriacou vodou 2 kg zrelých broskýň. Varte 15 minút, ochlaďte, odstráňte kožu. Broskyne nakrájajte na štvrtiny a odstráňte kôstky. Rozmixujte broskyne na pyré. Zmiešame so 400 g kvetového medu a pridáme semienka 2 vanilkových strukov rozrezaných pozdĺžne spolu so samotnými strukmi. Varte v hrnci s hrubým dnom za stáleho miešania na miernom ohni 10 minút. Za horúca džem nalejeme do sterilizovaných pohárov a uzavrieme. Uchovávajte v chladničke.
MIMOchodom
Pamätajte, že rôzne druhy medu môžu chutiť doslova rovnako odlišne ako dva rôzne produkty. Vo svojich obvyklých receptoch bezmyšlienkovite nepoužívajte netestované odrody.