Broskyňovo-medový džem

Broskyňovo-medový džem

gastronóm 13. júla 2015Broskyňovo-medový džem K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 1 varenie: 1 hodina 50 minútBlenderVarenieKonzervovanieRaňajkyPopoludňajšie občerstveniePrázdneDetské menuINGREDIENCIE NA 1 PORCIU2 kg zrelých broskýň 400 g kvetového medu 2 vanilkové struky Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Do veľkého hrnca zalejte vriacou vodou 2 kg zrelých broskýň. Varte 15 minút, ochlaďte, odstráňte kožu. Broskyne nakrájajte na štvrtiny a odstráňte kôstky. Rozmixujte broskyne na pyré. Zmiešame so 400 g kvetového medu a pridáme semienka 2 vanilkových strukov rozrezaných pozdĺžne spolu so samotnými strukmi. Varte v hrnci s hrubým dnom za stáleho miešania na miernom ohni 10 minút. Za horúca džem nalejeme do sterilizovaných pohárov a uzavrieme. Uchovávajte v chladničke.

MIMOchodom

Pamätajte, že rôzne druhy medu môžu chutiť doslova rovnako odlišne ako dva rôzne produkty. Vo svojich obvyklých receptoch bezmyšlienkovite nepoužívajte netestované odrody.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik