Alevtina Semenová 10. mája 2018 K receptu Náročnosť: ľahko Porcie: 10 varenie: 2 hodiny 45 minút Pridať. čas: 20 minPečenieVečeraPopoludňajšie občerstveniePekáreňVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPiknikINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍcelozrnná múka 2 hrnčeky pšeničnej múky 1 hrnček morská soľ – podľa chuti olivový olej 4 PL sušených morských rias 3 PL paradajkovej omáčky 6 PL cherry paradajok 8 ks talianske bylinky – podľa chuti cukor 1 PL instantného droždia 1,5 ČL strúhaného parmezánu 80 g Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cesto vymiesime v pekárni. Za týmto účelom vložte ingrediencie na cesto do misky HP v nasledujúcom poradí – voda, 2 polievkové lyžice. olivový olej, oba druhy múky, soľ, cukor, droždie. Zapnite režim cesta Na konci miesenia vyberte cesto z misky HP a nechajte cesto na teplom mieste 25 minút.
Krok 2
Pripravte si suroviny na náplň. Cherry paradajky prekrojíme na polovicu.
Krok 3
Cesto rozdelíme na 2 časti. Každú časť rozvaľkajte na tenkú vrstvu. potrieme paradajkovou omáčkou.
Krok 4
Navrch nasypeme talianske korenie, strúhaný parmezán a sušené morské riasy. Na vrch položte polovice čerešní. Navrch pokvapkáme olivovým olejom.
Krok 5
Zvinieme do rolády.
Krok 6
Roládu pozdĺžne prekrojíme na 2 časti.
Krok 7
Nakrájané kúsky zvinieme do voľnej rolky.
Krok 8
Uložíme do vymastenej formy. Necháme kysnúť na teplom mieste 30 minút.
Krok 9
Roládu pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 30 -35 minút. Dobrú chuť!