Rýchly squashový kaviár s tekvicou a koriandrom
K receptu
Ak nemôžete nájsť tekvicu uprostred leta, skúste ju nahradiť zelerom, presne podľa receptu.
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 40 minBlenderRúraPečenieVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE3 cukety 250–300 g tekvice polovica malej hlávky cesnaku hrsť nadrobno nasekaných listov koriandra 2 polievkové lyžice. l. Tabuľka mier a váh olivového oleja RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Tekvicu ošúpeme. Nakrájajte ho na stredné kúsky. Pokvapkáme olivovým olejom, soľou a korením. Uložíme na plech vystlaný alobalom. Položte tam polovicu malej hlavy cesnaku. Pečieme pri 180°C 10 minút.
Krok 2
Cuketu prekrojíme na polovicu. Semená odstráňte lyžičkou. Cuketu potrieme olivovým olejom. Opatrne ich poukladáme na plech vedľa tekvice. Pečieme ďalších 10–15 minút. Tekvica by sa mala upiecť a mierne zmäknúť a cuketa by mala zhnednúť.
Krok 3
Vyberte zeleninu. Každý klinček narežeme nožom a vytlačíme dužinu. Vložte cuketu a tekvicu do misy, pridajte cesnak a hrsť nadrobno nakrájaných listov koriandra. Rozšľaháme ponorným mixérom. Dochutíme soľou a korením, pridáme 1 polievkovú lyžičku. l. olivový olej, premiešame a necháme vychladnúť. Podávame s varenými kuracími prsiami.