Rýchly squashový kaviár s tekvicou a koriandrom

Rýchly squashový kaviár s tekvicou a koriandrom

Rýchly squashový kaviár s tekvicou a koriandrom K receptu

Ak nemôžete nájsť tekvicu uprostred leta, skúste ju nahradiť zelerom, presne podľa receptu.

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 40 minBlenderRúraPečenieVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE3 cukety 250–300 g tekvice polovica malej hlávky cesnaku hrsť nadrobno nasekaných listov koriandra 2 polievkové lyžice. l. Tabuľka mier a váh olivového oleja RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Tekvicu ošúpeme. Nakrájajte ho na stredné kúsky. Pokvapkáme olivovým olejom, soľou a korením. Uložíme na plech vystlaný alobalom. Položte tam polovicu malej hlavy cesnaku. Pečieme pri 180°C 10 minút.

Krok 2

Cuketu prekrojíme na polovicu. Semená odstráňte lyžičkou. Cuketu potrieme olivovým olejom. Opatrne ich poukladáme na plech vedľa tekvice. Pečieme ďalších 10–15 minút. Tekvica by sa mala upiecť a mierne zmäknúť a cuketa by mala zhnednúť.

Krok 3

Vyberte zeleninu. Každý klinček narežeme nožom a vytlačíme dužinu. Vložte cuketu a tekvicu do misy, pridajte cesnak a hrsť nadrobno nakrájaných listov koriandra. Rozšľaháme ponorným mixérom. Dochutíme soľou a korením, pridáme 1 polievkovú lyžičku. l. olivový olej, premiešame a necháme vychladnúť. Podávame s varenými kuracími prsiami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik