Náčelníci 2. januára 2018 K receptu
Jahňacie jazyky sú skutočnou lahôdkou. Šéfkuchár reštaurácie orientálnych lahôdok „Priateľstvo“ Ivan Jakovlev prezentuje v európskom štýle a pre extra chuť dáva na tanier aj pak choy. Túto lahodnú pochúťku si užijú aj tí, ktorí sú v pohode s vnútornosťami.
zložitosť: ľahko Porcie: 4PraženieVečeraVečeraHlavný chodVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyNový rokRomantická večeraINGREDIENCIE NA 4 PORCIEjahňacie jazyky – 480 g cherry paradajky – 420 g kapusty pak choi – 480 g ošúpaného cesnaku – 20 g miešaných byliniek (tymián, bazalka, rozmarín, estragón, mäta) – 12 g olivového oleja – 80 ml vývaru – 80 ml Tabuľka hmotností a opatrenia RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Jazyky vložíme do hrnca a pridáme vodu v pomere 1:2. Varte, kým nie sú hotové (je ľahké skontrolovať, či sú jazyky pripravené – napichnite ich na vidličku; ak sú hotové, skĺznu). Potom vývar scedíme (trochu si odložíme), pridáme studenú vodu a ihneď stiahneme šupku.
Krok 2
Jazyky opečieme na olivovom oleji z oboch strán do zlatista, pridáme nahrubo nakrájanú zeleninu, rozmixované bylinky, prelisovaný cesnak.
Krok 3
Smažte za stáleho miešania 2 minúty, potom zalejte vývarom. Akonáhle vývar vrie, jedlo je pripravené.
MIMOchodom
Recept poskytol Ivan Jakovlev, šéfkuchár reštaurácie Cafe Družba.