Tučniak 30. októbra 2016 K receptu
Rýchle, chutné a veľmi výživné jedlo. Na základe obsahu chladničky vytvoríte desiatky rôznych náplní. Predstavujem verziu jedla, ktoré chutilo mojim blízkym.
zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 15 min Pridať. čas: 5 minRúraPraženiePečenieDusenie, chradnutietalianska kuchyňaRaňajkyHlavný chodINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍparadajky 2 ks cibuľa 1 ks strúčiky cesnaku 2 ks rukola 1 zväzok vajec 6 ks parmezán 80 ggauda 100 g mascarpone 80 g RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cibuľu a cesnak ošúpeme. Na paradajkách urobíme zárez v tvare kríža a zalejeme vriacou vodou, aby sme odstránili šupku. V tomto čase nakrájajte cibuľu na malé kocky a cesnak pretlačte cez lis.
Krok 2
Panvicu nastavíme na rozohriatie, aj rúru na 180 stupňov. Rukolu namočíme do studenej vody. Paradajky nakrájajte na stredné kocky. Oba syry nastrúhame na jemnom strúhadle a mascarpone roztlačíme vidličkou.
Krok 3
Na panvici orestujeme cibuľu a cesnak do zlatista, potom pridáme paradajky a dusíme, kým sa neodparí všetka vlhkosť. Soľ, korenie a premiešajte.
Krok 4
Vajíčka šľaháme mixérom asi minútu a nalejeme do panvice s paradajkami a cibuľou. Prikryjeme pokrievkou a počkáme 2 minúty, potom vrchnák odoberieme, pridáme Mascarpone, posypeme zvyšným syrom a vložíme do rúry na 3-5 minút. Rukolu vytlačíme a nasekáme.
Krok 5
Vyberte frittatu z rúry a posypte rukolou.
UŽITOČNÉ RADY
Okamžite varte na panvici s odnímateľnou rukoväťou, inak ju budete musieť presunúť a tvar misky sa zhorší.