Frittata so syrom, paradajkami a rukolou

Tučniak 30. októbra 2016 K receptu

Rýchle, chutné a veľmi výživné jedlo. Na základe obsahu chladničky vytvoríte desiatky rôznych náplní. Predstavujem verziu jedla, ktoré chutilo mojim blízkym.

zložitosť: ľahko Porcie: 6 varenie: 15 min Pridať. čas: 5 minRúraPraženiePečenieDusenie, chradnutietalianska kuchyňaRaňajkyHlavný chodINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍparadajky 2 ks cibuľa 1 ks strúčiky cesnaku 2 ks rukola 1 zväzok vajec 6 ks parmezán 80 ggauda 100 g mascarpone 80 g RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cibuľu a cesnak ošúpeme. Na paradajkách urobíme zárez v tvare kríža a zalejeme vriacou vodou, aby sme odstránili šupku. V tomto čase nakrájajte cibuľu na malé kocky a cesnak pretlačte cez lis.

Krok 2

Panvicu nastavíme na rozohriatie, aj rúru na 180 stupňov. Rukolu namočíme do studenej vody. Paradajky nakrájajte na stredné kocky. Oba syry nastrúhame na jemnom strúhadle a mascarpone roztlačíme vidličkou.

Krok 3

Na panvici orestujeme cibuľu a cesnak do zlatista, potom pridáme paradajky a dusíme, kým sa neodparí všetka vlhkosť. Soľ, korenie a premiešajte.

Krok 4

Vajíčka šľaháme mixérom asi minútu a nalejeme do panvice s paradajkami a cibuľou. Prikryjeme pokrievkou a počkáme 2 minúty, potom vrchnák odoberieme, pridáme Mascarpone, posypeme zvyšným syrom a vložíme do rúry na 3-5 minút. Rukolu vytlačíme a nasekáme.

Krok 5

Vyberte frittatu z rúry a posypte rukolou.

UŽITOČNÉ RADY

Okamžite varte na panvici s odnímateľnou rukoväťou, inak ju budete musieť presunúť a tvar misky sa zhorší.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik