Melónový kompót so zázvorom

Melónový kompót so zázvorom

gastronóm 10. február 2016Melónový kompót so zázvorom K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 6 varenie: 3 hodiny 15 minútVarenieVečeraPopoludňajšie občerstveniePiteVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ500 g melónovej dužiny 1/2 šálky cukru 3 šálky balenej vody 1 limetka 1 vanilkový struk 4 cm koreň čerstvého zázvoru Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Nalejte vodu do veľkého hrnca a pridajte cukor. Vanilkový struk rozrežte pozdĺžne na polovicu, špičkou noža vyškrabte vanilkové semienka do vody s cukrom a vložte tam samotný struk. Priveďte do varu na miernom ohni, varte 7-10 minút.

Krok 2

Medzitým ošúpeme zázvor a nakrájame na tenké plátky. Limetku zbavte kôry na tenké pásiky, samotnú limetku prekrojte na polovicu a vytlačte šťavu.

Krok 3

Do pripraveného sirupu vložíme plátky zázvoru, pridáme kôru a šťavu z limetky. Odstráňte z tepla, prikryte a úplne vychladzujte, 1 hodinu.

Krok 4

Z melóna odrežte kôru a odstráňte jadro. Dužinu nakrájame na malé kocky.

Krok 5

Vložte kocky melónu do sirupu so zázvorom a premiešajte. Prikryte a dajte do chladničky aspoň na 2 hodiny.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Tento kompót vyžaduje minimálnu tepelnú úpravu melóna, preto by ste ho nemali skladovať dlho – maximálne dva dni na najchladnejšej poličke chladničky. Vanilka hrá v tomto nápoji veľmi dôležitú úlohu – snažte sa nájsť veľmi čerstvé, dobre zabalené struky. Keď vyberiete tento struk z obalu, všimnete si silnú arómu. Samotný struk by mal byť lesklý a trochu vlhký.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik