Náčelníci 7. júna 2017 K receptu
Stracciatella je jemný mäkký syr krémovej konzistencie. Tento taliansky syr sa hodí k akejkoľvek zelenine. Paprika plnená stracciatellou môže byť ako predjedlo, tak aj hlavné jedlo, pretože samotná stracciatella je veľmi vysoko kalorický a výživný produkt.
zložitosť: ľahko Kalórie: 554,15 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 40 min Použité: 15,89 g/45,77 g/18,95RúraPečenieVečeraVečeraObčerstvenieHlavný chodVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUžltá paprika, 1 ks – 170 g syr stracciatella – 100 g pomidor, 1 ks – 100 g olivový olej – 20 g soľ podľa chuti zelená bazalka – 5 gAk chcete odoslať:vločky morskej soli – 5 g tekvicové semienka – 10 g balzamikový krém – 10 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Papriku pečieme v teplovzdušnej rúre 25 minút pri 180 stupňoch, necháme vychladnúť, ošúpeme šupku, nakrájame na dve rovnaké časti a zbavíme semienok. Jednu polovicu nakrájajte na pásiky, jednu nechajte celú.
Krok 2
Paradajku nakrájajte na 4 časti, odstráňte semená a nakrájajte na stredné kocky.
Krok 3
Pripravíme si ratatouille nasekanú papriku s paradajkami a pridáme nadrobno nasekanú bazalku, výdatne dochutíme olivovým olejom a podľa chuti dosolíme.
Krok 4
Na tanier položíme celú polovicu papriky, k paprike pridáme stracciatellu, pokvapkáme olivovým olejom, na tanier vedľa položíme ratatouille, ozdobíme tekvicovými semienkami, vločkami soli a balzamikovým krémom.
MIMOchodom
Recept poskytol Andrey Ivanov, značkový šéfkuchár siete kaviarní a pizzerií FORNETTO.