gastronóm 22. júna 2017 K receptu
Tento pikantný kapustový šalát je skôr ako zeleninový guláš – len z hľadiska spôsobu prípravy: všetky jeho zložky sa musia najskôr vyprážať a potom dusiť. Hlavná vec je však jeho chuť, svetlá, s orientálnymi tónmi, vďaka kari a rascu..
zložitosť: ľahko Kalórie: 144,00 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 30 minPraženieVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvonarodeninyINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ1 kg bielej kapusty, sladká paprika – 1 kus, 2 hlavy cibule, cesnak – 4 strúčiky, 400 g konzervovaných paradajok, 3 polievkové lyžice. lyžice olivového oleja, veľký citrón, soľ, 0,5 lyžičky. kari a kmínový cukor – 1 polievková lyžica 4 polievkové lyžice. l. nasekaný čerstvý koriandr Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Kapustu a papriku očistenú od semienok a blán nakrájame nadrobno. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na kocky.
Krok 2
V hlbokej panvici zohrejte olej, opečte cibuľu, kým nebude priehľadná.
Krok 3
Pridajte cesnak a sladkú papriku. Všetko spolu smažte 3-4 minúty. Pridáme korenie a dusíme ďalšie 2 minúty.
Krok 4
Potom vložte kapustu a paradajky do panvice. Posypeme cukrom a pridáme citrónovú šťavu.
Krok 5
Prikryjeme pokrievkou a za občasného miešania dusíme 10 minút.
Krok 6
Pred podávaním posypte nasekaným koriandrom.